avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt,in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt,in stare de ebrietate

Buna ziua,am furat dintr-un atelier in miezul noptii doua burghie si un cutit,atelierul avea un geam lipsa si avea pusa doar o scandura in loc de geam,ce pot sa patesc daca se afla?
Specific ca eram beat si am 15 ani.
cel_care_a_gresit a scris:

Cum vine chestia cu discernamantul,si totusi ce pot sa patesc grav?
Inchisoare?
Amenda?
Acuma ma rog sa nu se afle,viata asta e o prostie.

Din moment ce constiientizezi ca nu ai facut ceva de bine, exista cel putin presupunerea rezonabila ca ai discernamant, daca ar fi sa mai adaug aici si faptul ca ai reusit sa lansezi o astfel de intrebare pe un forum.....
Deci am incurcato,dar mai este o chestie,eu cum am luat alea,nu cred ca se vede disparitia,dar a ramas bucata de lemin la geam putin desprinsa,ce pot sa fac?
1. Dupa varsta de 14 ani persoanele raspund penal. Intre 14 si 16 ne aflam in situatia in care trebuie sa se constate discernamantul minorului pt a fi pedepsit, intre 16 si 18 ani, trebuie sa se constate ca minorul nu a avut discernamant pt a scapa nepedepsit, deci situatia se inverseaza.
2. Nu parintii raspund pt fapta ta, ci tu raspunzi, ei vor putea fi chemati doar ca parte resposabila civilmente, deci pt recuperarea pagubei, raspunderea penala fiind personala.
3. Minorii sunt pedepsiti la fel ca majorii numai ca limitele de pedeapsa se injumatatesc.
4. Ai savarsit infractiunea de furt calificat, art 209 C.pen. Vei scapa ceva mai usor avand numai 15 ani, deci nu vei ajunge la inchisoare.
5. Cel mai bine du-te si inapoiaza bunurile, cu scuzele de rigoare pana nu este sesizata politia. Avand in vedere ca actiunea penala se pune in miscare din oficiu, odata facuta plangerea, aceasta nu mai poate fi retrasa, de aceea este important sa inapoiezi bunurile inainte de a interveni politia ca sa scapi de o eventuala raspundere penala si de restul complicatiilor.

Fii baiat istet, si urmeaza aceste sfaturi, iar pe viitor ai grija de scoala si lasa latura infractionala ca singur iti poti face viata mult mai usoara si interesanta studiind, nu savarsind infractiuni.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt savarsit de indivizi in varsta de 14 ani sejc_2010 sejc_2010 Am parasit locuinta pentru 2 ore. In acest timp [editat] un baiat si o fata au patruns prin efractie in locuinta. Fiind timpul foarte scurt nu au reusit sa ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)
Furtul, pedepsire mariaaradu mariaaradu furtul se pedepseste cu inchisoare? daca da, la ce suma furata? ca banuiesc ca nu se face pt un pachet de tigari sau un pachet de gume... etc (vezi toată discuția)