avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare de viata Banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare de viata Banca

Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Domul "N" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract cuprinde: "in caz de accident sau vatamare corporala,despagubirile reprezinta suma de "000000".Va rog sa ma luminati: ce inseamna ACCIDENT?(nu este specificat accident de masina,de munca,cerebral,caderi de la inaltime,inec sau alte cazuri...).Domnul "N" moare subit in urma unui infarct de miocard,fiind convins pe timpul vietii sale ca a semnat polita de asigurare de viata la aceasta banca.Banca "R" spune ca mai exista un tip de asigurare care acopera intreg creditul,insa domul "N" nu a semnat-o!!!Mentionez ca domul "N" era perfect sanatos din pct de vedere medical(cu acte ce atesta acest lucru,analize periodice obligatorii,fiind cadru didactic).
VA rog sa-mi spuneti: Banca se obliga intr-un fel sau altul sa inmaneze clientului acest tip de asigurare(al creditului practic)? Banca se obiga se specifice in termeni legali cazul in care clientul refuza semnarea unei asigurari de viata?
Va rog sa-mi sp-uneti unde pot gasi mai multe informatii despre politica bancilor si a politelor de asigurare de viata.
De curand am descoperit ca nici eu nu am la dosar un duplicat al politei de asigurare pt creditul pe care il am! Mi-a fost transmis un e-mail(in urma cererii unui duplicat)in care este specificat:"invaliditate sau accident" Aceeasi intrebare: Ce cazuri implica "aciident"-ul?
Ce putem face noi,ca urmasi ai domnului "N" pentru obtinerea mai multor informatii?(specific ca acest credit a fost facut impreuna cui sotia,insa rata actuala nu se injumatateste chiar daca persoana a decedat,iar sotia ramane cu aceesi valoare a ratelor lunare).
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!
Josephine.
Cel mai recent răspuns: Josephine_Morrani , utilizator 23:39, 6 Septembrie 2011
banca are obligatia sa inmaneze un exemplar dupa polita de asigurare clientului sau.opinia mea este ca polita semnata de defunct nu acopera decesul. ci doar cazurile cand acesta s-ar fi accidentat sau ar fi fost agresat fizic si s-ar fi produs o vatamare corporala.
Accidentul este evenimentul subit,provenit din afara,violent si produs fara vointa asiguratului.Sunt acoperite numai accidentele produse pe perioada de valabilitate a politei de asigurare si a clauzelor atasate acesteia.
Decesul domnului N a fost cauzat,asa cum scrieti,de o boala.Boala este o cauza interna,indiferent ca se numeste accident vascular,spre exemplu.
Daca era sau nu acoperit riscul de deces din boala,scrie in contractul de asigurare.


Asigurarea creditului si asigurarea de viata sunt lucruri diferite.
Amestecati lucrurile si nu inteleg care este problema,de fapt.Banca poate conditiona acordarea creditului de existenta unei asigurari de viata.Uneori,din dorinta de a incheia asigurari(unele banci au si activitate de asigurare!)induc ideea obligativitatii.
Asa se ajunge la situatii aberante:asigurare de viata incheiata pentru coplatitor,decedeaza titularul de credit si oamenii se intreaba"de ce nu plateste asiguratorul?"
Pana la urma,este responsabilitatea fiecaruia,fata de el si familie,sa incheie o asigurare de viata in momentul in care are datorii.
Banca poate obliga pe cineva la incheierea unei asigurari in momentul in care exista o asemenea clauza in contractul de credit.
Din punctul de vedere al bancii,lucrurile sunt simple:
-obliga la asigurare,nu acorda creditul daca nu este indeplinita cerinta
-cere garantii,dupa caz
-urmareste mostenitorii acceptanti daca nu sunt platite ratele

Nu stiu cum vine asta:"uite asigurarea,nu e asigurarea!"
Sunt multi asiguratori,aveti drept de alegere-bancile nu pot impune asiguratorul.
Daca nu aveti polita de asigurare,ce platiti?Cum ati platit prima de asigurare daca nu v-a fost inmanata polita?




Marea mea teama este ca acest termen :accident" este interpretabil atunci cand rudele defunctului se prezinta la banca...As vrea sa stiu daca pot solicita bancii un act prin care certifica ce cauze acopera acest termen.Accidentul implica vatamarea corporala(externa sau interna) si atunci nu se explica de ce au folosit doua cuvinte(accident SAU vatamare corporala)pentru a exprima acelasi lucru..De aceea mi-as dori sa obtin un act prin care banca ma asigura de faptul ca accidentul acopera decesul doar in anumite circumstante.
De exemplu polita de asigurare de viata facuta la Banca CBE pentru creditul meu este formulata la fel,insa acopera si decesul in urma unui atac de cord sau cerebral,precum si celelalte situatii de deces(decesul in sine),in cazul in care clientul(eu)este sanatos clinic.(mai exista si cazul in care clientul,desi bolnav,nu prezinta bancii situatia lui medicala).Nu inteleg de ce CBE printr-o asigurare cu aceeasi formulare acopera toate formele de deces,iar Raiffeisen nu!!!
Asadar,repet,m-ar interesa lansarea unei cereri catre aceasta ultima banca(R)pentru eliberarea unui act mult mai explicit.Stiti cum se intampla,decedatii nu vorbesc,asadar ceea ce mi-au spus astazi cei de la banca,nu poate fi demonstrat dupa decesul meu.Spun minciuni doar pentru a linisti clientul....Unde pot gasi mai multe informatii despre politica si obligatiile bancilor?
Domule/doamna "Floare_de"

Repet.Omul nu suferea de vreo boala! Am inteles,dvs spuneti ca indiferent daca suferea de vreo boala sau nu,infarctul miocardic este considerat o boala in momentul producerii.Ceea ce ati omis dvs este faptul ca domnul "N" a semnat o asigurare de viata la banca "R",asigurat fiind ca acest tip de asigurare acopera orice forma de deces! Exact asa cum m-au asigurat cei de la CBE astazi !!! A fost o minciuna sfruntata a celor de la banca "R"(implicit a celor de la CBE)! Pentru ca acum,banca nu mai recunoaste!Tot ce vreau este un act scris prin care banca imi detaliaza formele de deces ce sunt acoperite de "accident".Din moment ce asigurarile verbale le-am primit cu varf si indesat,ar putea sa ataseze si un act aditional!
Problema dv nu este simpla. La contractarea creditului banca va obliga prin contract sa va incheiati si o polita de asigurare de viata, polita care cuprinde pe langa conditii si rubrica "excluderi", polita care trebuie citita cu foarte multa atentie. Partea cea mai rea este ca in ultimul timpmulte banci si-au facut si firme de asigurare si angajatii bancii incheie astfel de polite. Nefiind insa profesionisti apar si probleme de acest gen cu intocmirea de polite aiurea fara sa lamureasca clientii si fara sa inmaneze si clientilor polita. Si tot asa multe greseli si aberatii dar bancile au intotdeauna dreptate. Daca a fost incheiata o polita de viata inseamna ca asiguratorul sa despagubeasca evenimentul produs chiar daca e vorba de un infarct. Din fisa medicala a decedatului daca rezulta ca a fost bolnav cronic de inima nu va fi despagubit dar daca rezulta ca nu a suferit de asa ceva in ultimii 5 ani atunci obligatoriu trebuie sa fie despagubit. Angajati-va un avocat si actionati in instanta banca pt toate aceste erori si abuzuri.

Alte discuții în legătură

Infarctul este considerat boala sau accident? madalinaoprea madalinaoprea O persoana a incheiat angajata la o societate a completat impreuna cu toti ceilalti salariati o asigurare in caz de accident :\"Asigurarea ta in caz de ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)
Împrumut contractat cu puțin înainte de deces. trebuie să plătim noi, moștenitorii, sau nu avem nicio obligație? menționez că printre documente am găsit o asigurare de viață cu beneficiar banca 88Maria88 88Maria88 Socrul meu a murit pe data de 15 martie. Înainte să moară cu câteva luni a făcut împrumut la Raifaisen bank. Aș vrea să știu și eu în acest moment ... (vezi toată discuția)