avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... credit cu polita de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

credit cu polita de asigurare

Buna ziua,

am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita de asigurare de viata indiferent ca vrea sau nu dar nu a fost chemat la banca sa semneze nimic doar informat telefonic. Acum in septembrie a decedat in urma unei boli am anuntat la banca am dus toate actele ce mi-au cerut, mentionez ca mi le-au solicitat pe rand la 2-3 saptamani mai cereau ceva , acum mi-au spus ca era asigurat doar in caz de deces in urma unui accident (conform contract de credit asa este dar cand s-a facut creditul noua nu ni s-a spus nimic de nici o asigurare ci ulterior telefonic deci exista alta asigurare). Am solicitat o copie dupa acea polita si mi-au spus ca nu pot sa-mi dea , iar un raspuns oficial din partea bancii doar dupa ce duc certificatul de mostenitor dar eu vreau un raspuns de la asigurator (cred ca nu mai lucreaza cu acea firma de asigurare Garanta). Nu am posibilitatea financiara acum sa fac succesiunea. Ce pot face? Platesc ratele in continuare pana fac succesiunea si duc acel certificat? Ce treaba are certificatul de mostenitor cu asigurarea?
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:06, 4 Decembrie 2010
ar trebui sa luati legatura cu asiguratorul in cel mai scurt timp; daca asteptati prea mult, e posibil sa depasiti termenul in care trebuie sa va adresati asiguratorului (cel stipulat in polita) si sa nu mai puteti beneficia de asigurarea de deces (daca exista)
Daca la contractarea creditului s-a intocmit si o polita de asigurare de deces pe termen limitat, aceasta polita poate acoperi si decesul daca el s-a produs din cauze naturale sau a unui accident si nu ca urmare a unei boli cronice nedeclarate la data intocmirii politei. Succesiunea este necesara pt. ca banca sa aiba garantia ca dv. sunteti persona care-l mosteneste si care poate sa-i reprezinte interesele.
Puteti obtine un certificat de calitate de mostenitor, fara a fi necesar sa faceti succesiunea bunurilor(este mai ieftin)
La contractarea creditului nu a fost intrebat daca sufera de vreo boala pentru ca nu s-a intocmit atunci polita ci ulterior si a fost doar sunat si informat nici macar chemat sa semneze ceva la banca sau sa ne dea vre-un exemplar. Oricum nu avea ce boala sa declare deoarece cancerul i-a fost depistat in martie 2010 am facut tot ce a fost posibil dar din pacate am pierdut lupta in septembrie 2010.
Ce nu inteleg de ce atata mister la banca nu vroiau sa-mi spuna la ce firma de asigurari a fost intocmita polita si m-au pus sa completez o cerere de despagubire catre o alta firma de asigurare....
Iar in legatura cu succesiunea o sa ma mai interesez nu stiu prea multe...oricum chiar daca fac sub forma de beneficiu de inventar (cred ca asa este corect) creditul tot trebuie platit...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmati sfatul cosultantului nucu$ si solicitati un certificat calitate mostenitor. Apoi cu acest certificat mergeti la banca si solicitati sa va prezinte toate actele legate de asigurare si mergeti la asiguratorul respectiv pt a deschide dosar de dauna deces. Polita de deces acopera fie tot creditul ramas si dv sunteti absolvit de datorie fie se acopera creditul ramas si vi se restituie ce s-a platit pana la aceasta data. Asta in functie de tipul de polita.

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata banca Josephine_Morrani Josephine_Morrani Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Domul \"N\" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)