avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere neplata pensie alimentara

Am inaintat plangere penala pt neplata pensiei alimentare neachitata din momentul divortului si pana la data actuala,adica un an de zile .ce se inatmpla daca refuza sau daca nu are de unde sa o plateasca ? De asemena am cerut marirea pensiei de 100 ROn la 160 Ron ,conform salariului minim pe economie la aceasta data . Am sanse de reusita ?Precizez ca de la primirea sentintei prin care fostul sot are obligatia de a plati lunar 100 ron,nu a paltit nici o rata lunara si nu m-a ajutat cu nimic la cresterea si intretinerea minorului de 14 ani.
Cel mai recent răspuns: Iris_64 , utilizator 23:28, 5 Septembrie 2011
are toate sansele sa faca puscarie fostul sot
Ati inaintat de mult plangerea penala? Acum dosarul este la politie sau abia ati inceput?
Va doresc sa rezolvati cat mai repede!
1.Faptul ca fostul sot nu a platit pensia de intretinere datorata copilului minor (stabilita prin sentinta definitiva si irevocabila) cu rea credinta,reprezinta infractiune (art.305 c.p.).
Demn de mentionat este faptul ca daca fostul sot nu a obtinut in aceasta perioada venituri licite,nu va putea fi tras la raspundere.

2.Solicitati judecatoriei competente -prin actiune civila''majorare pensie intretinere'' - retinerea din veniturile nete ale fostului sot a pensiei de intretinere in cuantum de 25% din aceste venituri(daca este vorba de un singur copil minor).
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
da,am primit citatie pt data de 6 spetembrie,pt ambele cauze,marirea pensiei si neplata
Multumesc pentru raspuns
In aceasta perioada a beneficiat de ajutor de somaj,precum si de un venit din prestari servici la o institutie de stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita in avans cristilaur cristilaur In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)