avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare

As vre sa va intreb urmatorul lucru:o firma care desfasoara activitatea de selectie si plasare forta de munca la nivel national ce cod caen trebuie sa aiba ca activitate principala si daca se solicita autorizari,acreditari de la anumite institutii?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 23:41, 30 August 2008
7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă

Agentii de ocupare a fortei de munca pot desfasura activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) dispun de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, asa cum acestea vor fi precizate in metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizata o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.

In vederea obtinerii autorizatiei de functionare ca agenti de munca temporara, societatile comerciale trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie constituite potrivit legii si sa aiba prevazut in actul constitutiv, ca obiect de activitate, "Selectia si plasarea fortei de munca";
b) sa nu inregistreze debite la bugetul de stat, respectiv la bugetele locale sau provenind din neplata contributiilor de asigurari sociale, contributiilor de asigurari pentru somaj, contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, precum si a contributiilor pentru asigurari sociale de sanatate;
c) sa nu figureze in evidentele cazierului f iscal cu fapte sanctionate de reglementarile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina f inanciara;
d) sa nu aiba aplicate sanctiuni pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, comerciale si fiscale;
e) sa constituie o garantie financiara.
Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia de a asigura includerea unor elemente prevazute prin lege in contractul individual de munca incheiat cu angajatorul strain sau incheiat intre angajatorul strain si angajatul cetatean roman.
Autorizarea societatilor comerciale se face de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, prin directiile de munca, solidar itate sociala si familie judetene sau a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala isi au sediul.
Cod CAEN 7810 - Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca
Autorizare se obtine dupa constituire de la Ministerul Muncii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2008
Florian Turlete, Avocat
Multumesc pentru raspunsuri
Vreau sa fac o precizare:eu as desfasura aceasta activitate de selectie si plasare forta de munca pentru persoanele care vor sa-si gaseasca un job aici in tara si nu in strainatate ,In acest caz as mai avea nevoie de autorizatie de la MInisterul Muncii???
b.stefan78 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri
Vreau sa fac o precizare:eu as desfasura aceasta activitate de selectie si plasare forta de munca pentru persoanele care vor sa-si gaseasca un job aici in tara si nu in strainatate ,In acest caz as mai avea nevoie de autorizatie de la MInisterul Muncii???

DA.
Multumesc pt.raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Conditii speciale srl obiect de activitate referitor la plasarea fortei de munca? plummy plummy Pentru autorizarea la Registrul Comertului a activitatilor 7810 - Act. ale ag. de plasare a foreti de munca 7820 - Act de contractare, pe baze temporare, a ... (vezi toată discuția)
Aș dori să deschid un birou de plasare. Jeong Nayoung Jeong Nayoung Buna ziua! Aș dori să deschid un birou de plasare. De acum, există deja muncitori străini care așteaptă să lucreze. Dar este dificil să găsesc un ... (vezi toată discuția)
Plasarea fortei de munca in strainatate manole silviu manole silviu Buna ziua, O organizatie non-profit cu activitatea principala \"Consultanta pentru afaceri si management\" (cod CAEN 7022) se poate ocupa si de plasarea ... (vezi toată discuția)