avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neluarea la cunostinta a deciziei de incetare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neluarea la cunostinta a deciziei de incetare a contractului individual de munca

Buna ziua!
In urma savarsirii unei abateri disciplinare (absenta nejustificata de la serviciu mai mult de 3 zile) am fost nevoit sa efectuez cercetarea disciplinara prealabila a unui salariat. Prin scrisoare recomandata a fost convocat sa se prezinte la sediul societatii pentru a-si sustine apararea in favoarea sa. Desi a luat la conostinta scrisoarea recomandata nu s-a prezentat la data si ora stabilita. In conformitate cu art. 267 alin. (2) din Codul Muncii, am dispus sanctionarea, care, potrivit regulamentului intern nu putea fi decat desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. In conformitate cu art. 268 alin. (4) din Codul Muncii, am trimis o alta scrisoare recomandata cu confirmare de primire la adresa de domiciliu a salariatului, in care i-am trimis si un exemplar din decizia de incetare a contractului individual de munca. Problema este ca, banuind ce se afla in scrisoare, nu a mers sa-si ridice scrisoarea recomndata si mi-a fost returnata cu expresia "avizat, neprezentat, expirat termen pastrare".
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Mai este necesar sa mai intreprind ceva, ori acestea sunt toate demersurile necesare? (bineinteles ca la data incetarii contractului individual de munca am inscris acest lucru si in REVISAL si l-am inaintat la ITM)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 7 Septembrie 2011
Ati procedat binisor.
Sfatul meu este ca pe viitor sa inlocuiti masura sanctiunii aplicate.
Multumesc, factorZ!
Citez:
Problema este ca, banuind ce se afla in scrisoare, nu a mers sa-si ridice scrisoarea recomndata si mi-a fost returnata cu expresia "avizat, neprezentat, expirat termen pastrare".

In acest caz, daca doriti ii mai puteti trimite inca o data decizia de concediere, asfel incat in instanta in caz de contestatie a deciziei - veti dovedi ca i-ati comunicat aceasta deciziie, precum si ca ati depus diligentele pentru ca salariatul s-o primeasca .. este problema salariatului daca nu doreste s-o primeasca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca rusalim rusalim Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara - poate fi dispusa daca salariatul nu vrea sa semneze de primire convocatorul? hgabi hgabi Buna ziua, sunt intr-o situatie pe care nu prea am gasit-o prezentata in diversele surse de informare, anume: De pe 11 martie un angajat nu a mai venit pur si ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Matei_Valentina Matei_Valentina Buna seara, O salariata termina concediu de crestere si ingrijire copil, si de atunci nu se mai prezinta la locul de munca (peste 30 de zile). In acest timp ... (vezi toată discuția)