avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate si de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate si de crestere copil

ma aflu in concediu de crestere al copilului pana la varsta de 2 ani din data de 20 decembrie 2010. Daca raman insarcinata in perioada concediului de crestere al copilului si voi naste dupa terminarea acestuia, voi putea beneficia de concediu de maternitate si de crestere al celui de al doilea copil? Ca baza de calcul pentru indemizatia de crestere a celui de al doile copil ce venituri se iau in considerare?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 6 Septembrie 2011
1. Daca veti naste inainte de terminarea CCC1 atunci , cand se va termina CCC1, veti intra direct in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie ca in CCC1.
2. - Daca veti naste dupa terminarea CCC1 atunci veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- In aceasta situatie se calculeaza separat indemnizatia pentru CCC2 si se iau in calcul indemnizatia pentru CCC1, pentru lunile care fac parte din cele 12 luni premergatoare nasterii celui de al doilea copil, indemnizatia pentru concediul de maternitate si venitul salarial pentru perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie al doilea copil Patience Patience Buna ziua, In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)