avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie al doilea copil

Buna ziua,

In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va calcula indemnizatia pentru al doilea copil.
Stiu ca se calculeaza 85% din veniturile pe ultimele 12 luni. Pentru al doilea copil, se vor considera veniturile obtinute pe timpul CCC primului copil si se va calcula 85% din acestea + *5 % din veniturile realizate pana la nasterea copilului 2?
Care este procedura, va rog
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 20 Decembrie 2014
1. - Daca al doilea copil se va naste inainte de 7 februarie atunci veti intra din CCC1 in CCC2 direct si veti primi aceeasi indemnizatie (nu veti mai beneficia de concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Veti prezenta la Primarie numai cererea pentru indemnizatie pentru CCC2, certificatul de nastere a celui de al doilea copil si decizia de prelungire a suspendarii contractului individual de munca.
- Pe perioada de suprapunere veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC, inca 600 lei lunar pana se termina CCC1.

2. Daca al doilea copil se naste dupa data de 6 februarie atunci incepand cu data de 7 februarie reluati activitatea si apoi procedati asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

3. - Indemnizatia pentrui CCC2 se calculeaza 85% din veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii).

- In aceste venituri pot intra: veniturile din indemnizatia pentru CCC1, veniturile din salarii, veniturile in indemnizatia pentru eventuale concedii medicale, veniturile din indemnizatia pentru concediul de maternitate.
Multumesc,
Al doilea copil se va naste in mai 2015. Asta inseamna ca se va lua in calcul doar 85% din venitul obtinut prin indemnizatia primita in CCC al primului copil plus 85 % din veniturile obtinute de la data de 7 februarie, cand se termina CCC 1 pana la nasterea celui de-al doilea copil?

Daca se nastea copilul 2 in timpul CCC1, atunci nu se mai calcula 85% venitul obtinut prin indemnizatie, ci se lua in calcul intreaga suma?
1. Da, asa se calculeaza indemnizatia pentru CCC2.

2. Daca al doilea copil se nastea inainte de a se termina CCC1 atunci indemnizatia pentru CCC2 ar fi fost aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1 (fara a se mai calcula o alta indemnizatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei pt al doilea copil mirabela_podoiu mirabela_podoiu Buna ziua! Intrebarea mea este legata de aplicarea noii legi a indemnizatiilor. Sunt momentant in CCC 2 ani pana pe data de 12/07/2016 si voi naste din nou ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil r_vosy r_vosy Buna ziua! Ma numesc Ionela, am 34 de ani si va rog, daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)