nu de curand am venit de la bunica mea din provincie care locuieste cu fiul ei.
am reusit sa constat ca acesta consuma bauturi alcoolice in exces si , nu putine au fost cazurile in care a aplicat corectii bunicii mele.
am fost la politia din sat in repetate randuri, insa nu au reactionat. a 3-a oara i-am amenintat ca ma voi duce la procurorul de care tin si, pe langa ca voi depune o plangere la acesta, il voi instiinta si de pasivitatea lor.
m-au intrebat daca agresorul are datoriile la fondul de asigurari sociale platit. m-am interesat si nu le avea, era dator cu aprox. 300 de ron. politistii au spus ca au solutia! daca platesc asigurarile sociale, data viitoare cand se va intampla sa fie violent, va veni salvarea si il vor duce la dezintoxicare. "e lege noua care ne permite acest lucru". asa s-au exprimat, asa va comunic si dvs mai departe. am platit 300 ron asigurarile sociale.....
stiu ca exista art 113 si 114 cp, dar acestea presupun o actiune penala demarata, o trimitere in judecata, o infatisare in fata instantei, dar acestea sunt ineficiente , ptr ca bunica mea nu este de acord "sa isi trimita copilul in inchisoare, oricat de violent ar fi".
am ajuns in bucuresti intr-un final, cu promisiuni ferme din parte politistilor ca va veni salvarea. i-am intrebat nr actului normativ, nu au stiut sa imi spuna, au garantat si au tot garantat, sa stau linistit!
aveti idee despre ce act normativ este vorba?
sau, este vreo solutie practica ce sa permita obligarea la tratamnt medical, chiar obligarea la internare medicala, in afara unui proces penal?
va multumesc, si , orice sfat imi este de plin ajutor.
E vorba de Legea nr. 217/2003 care din pacate nu va ofera nici o solutie. Exista un temei pentru obligarea la tratament medical (chiar d-voastra ati aratat mai sus acest temei).
am citit legea. nu propune nici o masura viabila in acest sens.
o sa depun plangere penala. pe mai departe voi vedea ce se intampla. voi milita ptr obligare la tratament medical/internare medicala.
mai mult, nu cred ca instanta l-ar condamna la inchisoare fara suspendare.
procurorul, in cursul urmaririi penale, poate va trimite adesa instantei ptr a dispune una din masurile 113 si 114 cp.