avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre succesiune

Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si bunurile acumulate,s-au casatorit si m-au avut pe mine. Apartamentul in care locuiesc este pe numele ambilor parinti,iar mama este decedata. Va rog sa-mi spuneti daca,dupa moartea tatalui au dreptul la bunuri si fratii mei vitregi(cei rezultati din casatorii anterioare). Daca au dreptul si se deschide succesiunea,cat costa actele pentru acest proces? Ce posibilitati exista ca tatal meu sa faca acest apartament sa apara pe numele meu?? Va rog ajutati-ma caci am auzit mai multe pareri neoficiale si nu stiu care e raspunsul clar la aceste probleme.:(
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 03:05, 1 Iunie 2012
Veti dezbate mostenirea dupa mama, in masa succesorala intra jumatate din ap, din jumatate asta, tata mosteneste 1/4, iar 3/4 impartiti dvs egal, cu copiii mamei.
Apoi tata va poate vinde daca doreste, partea dansului din ap
michelle2011 a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca,dupa moartea tatalui au dreptul la bunuri si fratii mei vitregi(cei rezultati din casatorii anterioare).


Dupa decesul tatalui, daca nu procedati cum v-a sugerat @gi_jane2 mai sus, la mostenirea acestuia veti veni dvs. impreuna cu cei doi copii ai tatalui din prima casatorie.
Copii mamei din prima casatorie nu au vocatie succesorala in urma decesului tatalui dvs., deoarece nu s-a stabilit nici o filiatie fata de acesta.
da, copiii mamei dintr-o casatorie anterioara au dreptul la mostenire.tatal dvs va lua 1/4 din partea care apartine mamei dvs si restul se va imparti intre dvs si fratii vitregi. cat priveste costurile succesiunii trebuie sa va interesati la notar.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
michelle2011, utilizator
Inca ceva...din ce mi-ati spus,tatal meu nu poate sa vanda apartamentul pana ce nu se dezbate succesiunea?

Alte discuții în legătură

Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Problema succesiune Rudy08 Rudy08 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Mama mea a decedat anul acesta pe 1 ianuarie. Era vaduva din 2001. Impreuna cu sotul(care a decedat in 2001 si care era al ... (vezi toată discuția)