avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare minor din afara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare minor din afara

In urma cu patru luni de zile in timp ce locuia in apartamentul meu din oras fosta concubina a inaintat un proces la judecatorie pentru incredintare minor in tot acest proces a mintit caam locuit in ultimi 4 ani la tatal vitreg al ei intro comuna apropiata si ca acesta nea sustinut financiar iar eu plecam foarte des de acasa iar cand ma intorceam provocam foarte multe scandaluri din cauza bauturii . intre timp eu nu am stiut sub nici o forma de acest proces iar toate lucrurile pe care ei leau declarat ea si tatal ei le voi demonstra cu probe la tribunal . au fost cateva infatisari dar in tot acest timp nu ia fost incredintat minorul . In acest timp ea a prins pasaportul minorului si a fugt fraudulos frontiera ( a fost ajutata sa treaca frontiera de catre cineva sau a platit ) pentru ca copilul acum se afla in italia sunt pus intro situatie destul de neplacuta pentru ca am depus plangere la politie si se stie ca a parasit granita fara acordul meu . cum pot mai repede sa recuperez minorul care in tot acet timp poate fi pus in pericol ?????
care este procedura si ce pot cere pe data de 15 sep cand este prima infatisare la care ma duc ?????sa fac inainte plangere de marturie mincinoasa tatalui ei care a fost martor *ma ajuta cu ceva"
pot invoca faptul ca am fost privat de dreptul de ami vedea copilul
pot cererea stabiliri domiciliului minorului la mine acasa in regim de urgenta ???
daca imi este dat minorul sub ingrijire cum il pot recupera din italia ?

astept un raspuns pentru proces cum sa actionez




Cel mai recent răspuns: wingsofchange , utilizator 17:26, 7 Septembrie 2011
Sfatul meu ar fi platiti un avocat sa studieze dosarul.
Pot exista multe variante posibile.

Imi vine greu sa cred ca a fugit fraudulos cu minorul...
in certificatul de nastere al copilului sunteti trecut d-voastra la tata?
sau altcineva,sau e linie?
eu sunt ca tata in certificat . iar inca o data o sa va spun este foarte greu de crezut la fel a facut si politia sa nu creada dar sa convins A Trecut . cum recuperez minorul
Pentru a va recupera copilul va trebuie hotarare de incredintare sau de reincredintare a minorului in functie de ceea ce s-a intamplat in dosar...
De aceea va ziceam ca fara studierea dosarului nu se poate stii.
Dreptul este foarte exact in anumite privinte cu privire la modul in care sa se actioneze si simplele presupuneri fara a se cunoaste piesele dosarului nu va ajuta cu nimic.
daca o sa postez dosarul pe un site atunci ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ..
sunt singur si disperat am mana rupta in doua locuri si nu pot face bani deasta a plecat acum ca stia ca imi va fii foarte greu sa fac ceva . Plus deasta mai este ceva daca a trecut cel care a lasato sa treaca ar putea sa plateasca despagubiri sau vama ?????

Alte discuții în legătură

Incredintare minor care a fost tracut granita fara consintamantul tatalui wingsofchange wingsofchange Sunt tatal unui copil de 4 ani care sa nascut in afara casatoriei .laura fosta concubina in urma cu 4 luni a intentat un proces de incredintare minor la ... (vezi toată discuția)
Ducere copil la tata Schafy Schafy Trebuie sa duc copilul la domiciliul de baza in Italia, la tatal lui in urma procesului de la Curte de apel Bucuresti la care s-a dat o sentinta ... (vezi toată discuția)
Copii, incredintare, protectie diaspora diaspora Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei. Dar mai este o problema, ... (vezi toată discuția)