avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ducere copil la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ducere copil la tata

Trebuie sa duc copilul la domiciliul de baza in Italia, la tatal lui in urma procesului de la Curte de apel Bucuresti la care s-a dat o sentinta definitiva.Inca nu este incredintat copilul nimanui. Intreb cum poate sa treaca copilul granita fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:07, 11 Februarie 2010
Nu sunteti destul de clara si explicita in expunerea situatiei.Ce obiect a avut procesul unde ICCJ a dat decizia.
Daca instanta v-a obligat sa duceti copilul in Italia la tatal sau, cred ca este vorba de incredintarea minorului, situatie in care trebuie sa va supuneti deciziei Inaltei Curti. Daca refuzati sa executati de buna voie decizia, atunci tatalo va face prin executorul judecatoresc.
Detaliati si spuneti-ne cine sunteti? Mama? Ce fel de obiect a avut procesul? Iar daca copilul nu este incredintat dvs nu puteti sa-l scoateti din tara, decat cu procura de la tata...Lamuriti-ne .
De ce trebuie sa-l duceti daca nu e incredintat inca nimanui? Dvs. trebuie sa-l duceti (din cate afirmati) dar tot dvs. nu va dati acordul sa treaca granita? Ma iertati, nu inteleg nimic.
Sunt mama copilului si copilulul este nascut in Italia. In urma violentelor de catre tata care este roman si el am fost internata intr-un centru de protectie de unde am venit in Romania cu copilul, fara acordul lui. Am fost acuzata de tatal copilului de rapire internationala de minori si am pierdut procesul civil de la curtea de apel Bucuresti, unde s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila care ma obliga sa duc copilul la domiciliul stabil din Italia. Copilul a fost incredintat partial serviciilor sociale din Italia, pentru a ramane cu mine in centrul de protectie.Ma gandesc ca exista riscul ca copilul sa fie internat din nou in centrul de protectie nu sa plece la domiciliul tatalui. Poate scoate tatal copilul din tara fara semnatura mea sau acordul meu avand in vedere sentinta data de tribunal? copilul se afla la mine in romania si este nevoie de semnatura mea sa plece in italia la tatal acestuia? Precizez ca minorul are 3 ani.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Schafy, utilizator
daca nu ii este incredintat tatalui de autoritatile italiene, nu-l poate scoate din Italia
pana la urma v-ati conformat hotararii si l-ati dus inapoi in italia?


off topic: trebuie sa postati in acelasi topic unde ati scris de la inceput.
deschizand de fiecare data subiect nou, nu stie nimeni despre ce vorbiti...
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ContSters79003, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara insotit de mama, fara tata gege38 gege38 Am o fetita de un an si o cresc singura. Copilul a fost recunoscut de tata la varsta de 3 luni printr-o declaratie notariala. Tatal nu este cetatean roman, ... (vezi toată discuția)
Cu noua lege pot sa-mi scot din tara fiul minor fara acordul tatalui cameliatatar cameliatatar sunt divortata cu data de 10 /11/2011,am un baietel de 9 ani care mi-a fost incredintat mie in data de 7/06/2011prin hotarire definitiva si irevocabila pina la ... (vezi toată discuția)
Exequatur (incredintare minori/dimiciliu) Noah16 Noah16 Buna seara. Daca tatalui i s-a recunoscut direct hotararea din Italia in Romania prin care i s-a dat incredintarea copiilor si domiciliul copiilor la el in ... (vezi toată discuția)