avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau sa dau Serviciul Vamal pentru neglijenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau sa dau Serviciul Vamal pentru neglijenta

In urma cu 2 luni de zile sotia a parasit tara fara acordul meu in calitate de tata vand doar pasaportul minorului si nici o procura sau hotarare judecatoreasca .Daca dau vama in judecata credeti ca sunt sanse de izbanda cu daune morale sau materiale pentru ca pana la urma ori daca a mituit vreun lucrator vamal ori daca a facut procura falsa este vina politiei de frontiera ca nu a verificat cum trebuie actele . minorii la vama din ce am inteles de la politia frontiera bucuresti ar trebui sa aiba minorul intrun registru . iar eu ca acum sa repatriez copilul ma va costa foarte multi bani .
Astept un raspuns si poate un avocat interesat sa lucreze impreuna cazul .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 8 Septembrie 2011
Va dati seama ca cei din vama si politia de frontiera nu au stiut sau nu au putut sa stie...
Eu am mai citit ce ati scris in alt topic si tot nelamurit am ramas cum a iesit din tara copilul.
Sfatul meu este sa le adresati o cerere scrisa pentru a afla care este situatia in raport de raspunsul lor.Pentru a fi luata in seama ar fi de preferat sa fie adresata de avocat, aspect la care v-ati gandit foarte bine.
Acesta este primul pas si de abia apoi se poate stii exact ce este de facut.

Pana nu stiti raspunsul nu se poate stii ce este de facut si o plangere penala sau o judecata civila in acest moment nu este recomandabila deoarece nu se cunosc datele problemei si nu exista nici probe certe din care sa rezulte vinovatia lor.
Procesele au la baza in primul rand probele.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Adresati sesizare Inspectoratului General al Politiei de Frontiera daca sunt probe in sensul existentei unei situatii de genul celei la care va referiti , dar in mod aproape sigur , nu cred ca veti putea proba sustinerile dvs din postare.
Vamesii nu au nicio atributie in verificarea unor situatii de genul celei la care va referiti.
Chiar daca ar exista o astfel de situatie , organelor de urmarire penala le va fi greu sa dovedeasca astfel de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarație ieșire din țară minor făcută în spania de către un cetățean român. există posibilitatea să nu fie luată în considerare? denisa25 denisa25 Buna ziua! Pot iesi din tara cu un copil minor avand in vedere ca tatal necasatorit cu mama, a facut procura apostilata la un notar in spania , aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Legalitate control vamal dandanaua dandanaua La trecerea frontierei in Romania, unei persoane i se face controlul vamal, i se spune ca exista suspiciuni ca ar avea pachete de tigari ascunse in rotile ... (vezi toată discuția)
Procura minor Marilena2019 Marilena2019 Buna seara, am divortat de sotul meu si dupa doua saptamani am facut procura notariala pentru a scoate minorul din tara pentru ca a trebuit sa plec cu copilul, ... (vezi toată discuția)