avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributiile la stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributiile la stat?

Buna! tot in legatura cu somajul tehnic va cer ajutorul.. am inteles acum ca pe langa cei 75% se iau contributiile normale dar ati putea sa imi spuneti cat la suta sunt toate contributiile adunate sau macar aproximativ un 20% sau mai mult ? asa sa imi calculez aproximativ cat imi ramane din salar..va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: emilia19p , utilizator 09:24, 9 Septembrie 2011
Cas 10.5%, Somaj 0.5%, Sanatate 5,5%. Deci, in total 16,5%
Si impozit pe salariu ...
Impozit pe salar si un total cu toate cas, somaj, sanatate.... aproximativ cat la suta iasa? mersi mult
impozitul pe salariu : ((venitul brut -( 10,5%+5.5%+0.5% ) -250 deduc pers. ) X 16%
emilia19p a scris:

Impozit pe salar si un total cu toate cas, somaj, sanatate.... aproximativ cat la suta iasa? mersi mult

Totalul contributiilor ar duce la un procent de 32,5% (in realitate ar fi de 25 % ) .... De exemplu, la o indemnizatie bruta de 750 lei avem:
CAS individual 10.5 % 79
ªomaj 0.5 % 4
Asigurări de sănătate 5.5 % 41
Deducere personală funcţie de bază 250
Impozit pe salariu 60

Salariul net 566 lei.

Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salar laura_h laura_h la un salar brut de 1470 cat ar trebui sa fie netul? cat la suta din valoarea salariului plateste angajatorul? se poate aproxima ,la un salar net de 1300 cam ... (vezi toată discuția)