avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut 30z depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut 30z depasire pe linie continua

va salut,

in urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Ce si cum s-a intamplat: ma aflam pe un DN circulat, 2 benzi pe sens, exact intr-o zona de preselectare a benzilor, pe un scuar cu linii diagonale, primul in apropierea unei intersectii cu un drum secundar; in dreapta mea, un camion si un autoturism - pe care l-am depasit - fara sa vad ca in dreapta stationa un logan de politie. Dupa ce am depasit autoturismul am ramas pe banda din dreapta, iar la 1,5-2km am fost prins din urma de masina politiei, cu sirena aprinsa; am tras pe dreapta, mi s-a comunicat contraventia si urmarile, etc;
am refuzat sa semnez pv-ul, 30z permis retinut + 200 ron amenda; la obiectii am trecut ca cele doua vehicule au franat brusc si, pentru a evita producerea unui accident, am tras de volan in partea stanga, manevra fiind in afara oricarui pericol; politistul nu are martori, nu are nici proba video, mascat fiind si el de respectivul camion la momentul depasirii mele; in schimb, eu am fost cu cineva in masina care poate depune marturie in favoarea mea;
se poate depune contestatie chiar daca nu am primit pv-ul acasa (inca) ? daca da, ce sanse as avea ? nu-mi spuneti ca da, ei au dreptate, bla bla, pentru ca in cazul de fata a fost vorba de rautate si, probabil, de norma de permise retinute per zi; sa se ia dupa mine pentru o chestie de genul asta mi se pare cam mult ... si nu, nu ma consider deloc vinovat atata vreme cat banda pe care m-am incadrat era libera !
Cel mai recent răspuns: i0n , utilizator 16:21, 11 Iulie 2009
Ce inseamna am tras de volan....????
Noi conducem si rationam orce miscare.Tragem de volan intr-un gest reflex atunci cand miscarea o ia inaimtea mintii dar nu e cazul aici dupa cum spui.Si eu sunt sofer de vreo 35 de ani si nu am tinut nici odata cu politia.Dar nu uita un lucru ca daca acolo e banda continua aia nu e pusa sa se va da mai bine ci are un anumit scop pe care il stii si nu mai insist.Cele mai multe nenorociri se intampla atunci cand aceste chestii nu sunt respectate.Masina devine un pericol din momentul cand e pusa in miscare.Dar la depasiri si mai ales la linia continua s-au platit multe vieti.Imi pare rau de permisul tau dar nu uita ca viata e mai presus de toate iar tu mai ai vreo douazeci si ceva de zile si ai din nou permis
Contestati in instanta acel proces-verbal de contraventie! Atentie, trebuie sa si probati ceea ce contestati!
Puteti contesta procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei.
In ceea ce priveste sansele de reusita ma abtin sa ma pronunt intrucat nu sunt lamurit in ceea ce priveste topografia intersectiei si a manevrelor efectuate de Dvs.
Numai bine va doresc
O sa il contest. Am inteles ca la inregistrarea contestatiei primesc un certificat de grefa cu care merg la Serviciul Permise Auto din judetul meu si imi ridic permisul, urmand sa ramana in posesia mea pana la pronuntarea hotararii definitive...
Dupa cum bag de seama pe tine te intereseza mai mult permisul si nicidecum greseala facuta.Lasa-l dreq de permis ca oricum nu-l primesti inapoi inainte de termen ca nu o fi aia asa de tampiti sa il dea.Sincer imi pare rau si oricum timpul trece si ai sa-l primesti din nou.Dar dak nu ai invatat nimic din asta abia acum e grav.Si e si mai grav si lasa de gandit ca mai sunt asa ca tine chiar pe aici pe forum.Mare pacat.CE SA CONTESTATI MAI FRATILOR??????
Faptul ca s-a incalcat o regula de circulatie care se putea termina cu o nenorocire???Ce sa contestati??Sau trebuia sa moara cineva ca sa dam importanta acestui caz?
ROMANIA TREZESTE-TE !

Alte discuții în legătură

Help...pot circula cu certificatul de grefa??? djay djay Salutari tuturor, Am urmatoarea dilema, mi-a fost retinut permisul de conducere pentru depasirea coloanei la trecerea la nivel cale ferata pentru 30 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat de 30 zile zamar26 zamar26 Am fost suspendat permisul pe 30 zile, amenda și puncte, conform art100/3/e,am călcat marcajul longitudinal dublu continu ce separa benzile, deoarece am ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)