avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Urgent T.V.A.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Urgent T.V.A.

Daca eu sunt platitor de T.V.A. de la infiintarea firmei , si am taiat facturi fara T.V.A. si am control de la economic ce mi-se poate intampla. URGENT va rog.
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 08:49, 8 Septembrie 2011
se vor ajusta facturile prin evidentierea TVA-te, (prin deducere din totalul facturii sau prin aplicare la baza initiala), se va intocmi registrul de vanzari. facturile lunilor precedente se vor inscrie in decontul de TVA diferit de facturile lunii curente (sunt rubrici separate), veti efectua plata TVA si a accesoriilor pentru intreaga perioada tinand cont de momentul exigibilitatii. De mentionat ca aveti dreptul si la deduceri pentru ce ati achizitionat in aceasta perioada
Pai si poate decat sa ma puna sa dau T.V.A.-UL innapoi , daca nu am achizitionat nimic in perioada respectiva. Am control de la economic si in cauta perioada 2008-2009 cand am taiat fara T.V.A. poate sa imi faca dosar sau chesti dastea, ma multumesc cu o amenda.
nu se pune problema de dosar, pana la control sau in timpul controlului puteti face ajustarile care au suport real

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva anterior inregistrarii ca platitor de tva Ruks18 Ruks18 As vrea daca stie cineva o baza legala in care pot deduce un tva de pe o factura din decembrie 2007 , cand firma aplica regimul special de scutire , regim care ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interesa parerea dumneavoastra in privinta achizitiei unor autovehicule pt a fi utilizate de agentii de vanzari ai unei firme cu ... (vezi toată discuția)