avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... urgenta mare va rog
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

urgenta mare va rog

Daca administratorul judiciar a primit sentinta civila de numire intr-un dosar in data de 7 iulie 2011 si a primit aceasta prin posta in data de 29 iulie 2011, dar nu facut notificarea in BPI si la ziar .Acum s-a aflat sentinta respectiva si a constatat ca termenul de depunere a creantelor este la data de 29 august 2011.
Intrebarea mea este cum se face notificarea la ziar si la BPI , cand se va trece termenul de depunere a creantelor , mai ales ca urmatorul termen de intocmire a tabelului preliminar este in 12 august 2011.
Va rog foarte mult un ajutor
Cel mai recent răspuns: acom , utilizator 16:04, 12 Septembrie 2011
Legea 85/2006, mai exact art. 61, prevede ca notificarea poate fi facuta si intr-un ziar de larga circulatie. referitor la intrebarea dvs, alin. (2) din acelasi articol spune ca " in functie de circumstantele cauzei si pentru motive temeinice, judecatorul - sindic va putea hotara o majorare a termenului."
dpdv legislativ art 62 alin 2 prevede posibilitatea de majorare a termenelor dar in cazul de fata nu are aplicabilitate deoarece termenele sunt cu mult depasite ....
Practic intocmiti notificarile prev de art 61 creditori, ziar, BPI in care specificati termenele stabilite de instanta si in conformitate cu Ordinul 1692/2006
Tabelul preliminar il intocmiti ulterior dupa o perioada rezonabila in care creditorii sa aiba posibilitatea depunerii declartiilor de creanta
Va multumesc frumos pentru raspuns , dar intrebarea mea este acum cum se face cerere de prorogare a termenelor din sentinta, pentru ca judecatorul sindic sa hotareasca o majorare a termenelor.Exista un model ?.Se poate sa primesc unul, sunt la inceput de cariera si nu stiu cum se face .Daca ma poate ajuta cineva ,ii multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel preliminar insolveta ALEXUTA SEBASTIAN ALEXUTA SEBASTIAN BUNA SEARA AM AVUT O FIRMA ACUM ESTE IN INSOLVENTA AS DORI SA STIU CUM SE FACE TABELUL PENTRU INSCRIEREA DEBITORILOR SI A CREDITORILOR VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor. Spre exemplu, daca am ... (vezi toată discuția)
Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)