avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

familie

sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan stam cu socri si ne e foarte greu pt ca pe langa noi mai sunt doi cumnati . dar daca este posibilitaea unei garsonere sau apartament va rog sa-mi spuneti

VA MULTUMESC
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
vasiliuflorentina, utilizator
Legea nr. 15 / 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală

ART. 1 - (1) Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.
(2) Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotarâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul.
(3) Atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotarâre a consiliului local.
ART. 2 - Suprafeţele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse între 150 mp şi 300 mp în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti, între 250 mp şi 400 mp în oraşe şi între 250 mp şi 500 mp în comune şi satele aparţinătoare unităţilor administrativ-teritoriale.
ART. 3 - (1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii în vârsta de pâna la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localitati.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare faţă de cele prevăzute la alin. (1), în vederea atribuirii terenurilor disponibile.

Condiţii necesare a fi îndeplinite pentru depunerea cererii de atribuire teren conform Legii 15 / 2003:

persoană cu vârsta între 18 si 35 ani
domiciliul in localitatea unde se cere terenul
să nu aibă şi să nu fi avut în proprietate o locuinţă sau un teren
Dosarele depuse spre aprobare în baza Legii 15 / 2003 sunt analizate de către o comisie de analiză numită prin Dispoziţia Primarului. În urma verificărilor în cadrul acestei comisii, cererile sunt aprobate sau respinse prin Hotărâre a Consiliului Local. Repartizarea terenurilor pentru cererile aprobate de către Comisia de analiză va fi facută în funcţie de disponibilităţi.

Acte necesare întocmirii dosarului pentru solicitarea atribuirii de teren în baza Legii 15 / 2003:

cerere tip (vezi model)
copie carte identitate
copie certificat de naştere
declaraţie notarială pe propria răspundere că solicitantul nu are sau nu a avut în proprietate o locuinţă sau teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Teren in baza legii 15 poe.aly poe.aly Buna seara. As dori sa stiu daca pot cumpara un teren care este in posesia vanzatorului prin baza legii 15? (vezi toată discuția)