avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata individuala asigurari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata individuala asigurari

buna dimineata
va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da demisia de la vechiul loc de munca, fara insa sa ma angajez in alta parte; unde trebuie sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pt a-mi plati singura asigurarile catre stat? plata acestora imi va asigura continuitatea, mai exact acele 12 luni vechime necesare in eventualitatea unei noi sarcini? care este suma minima aferenta acestor asigurari?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 1 Septembrie 2008
Buna ziua.
Dupa ce va faceti lichidarea trebuie sa va adresati Casei de Pensii in raza careia domiciliati pentru incheierea unui contract sau declaratie de asigurare. Prin intocmirea acestui act vi se va stabili, cu vointa Dvs., o suma pe care trebuie sa o achitati lunar si care va asigura continuitate ca stagiu de cotizare atat pentru cele 12 luni, in cazul in care veti mai naste un copil, cat si la calcularea pensiei.
In eventualitatea unei noi sarcini, trebuie sa indepliniti aceleasi conditii ca si pentru prima data pentru acordarea CIC.
Daca ati fi nascut imediat dupa ce se termina CIC, atunci nu mai era nevoie sa demostrati ca ati realizat timp de 12 luni anterior datei nasterii venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
In situatia prezentata de dvs, trebuie sa dovediti ca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit .

Contractul de asigurare sociala pe care doriti sa-l incheiati nu va ajuta, decat la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie.
Conditiile pentru a beneficia de cic sunt aceleasi si pentru al doilea copil, nu difera cu nimic.
Daca doriti sa nu mai lucrati, dar "sa va mearga vechimea" mergeti la Casa de Pensii si incheiati un contract, dar nu va ajuta cu nimic daca doriti sa beneficiati pentru al doilea copil de cic.
In raspunsul Dvs. s-a strecurat o eroare: si daca ai contract de asigurare timp de 12 luni poti beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani. Stiu caz concret deoarece la o firma la care conduc evidenta contabila una dintre patroane, cu contract de asigurare, a beneficiat de aceasta indemnizatie chiar daca nu a avut venituri care se supun impozitului pe venit.
Consider ca este cel putin ciudata aceasta situatie intr-cat legea spune destul de clar, trebuie sa obtii venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii copilului. Ar fi normal sa beneficiezi de cic din moment ce iti platesti singur darile, dar suntem in Romania si multe sunt posibile.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de la stat ioana81 ioana81 buna.am si eu o intrebare.daca platesc la casa de pensii 12 luni inainte de nastere ,primesc indemnizatia pentru copil? (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)