avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

:O
punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, in cazul unui salariat, trebuie realizate la acelasi angajator
s-a primit urmatorul raspuns, citez:

"In speta, obtinerea veniturilor sub forma de salarii nu este conditionata de mentinerea unui contract de munca cu un angajator. Pot fi mai multi; important este ca veniturile sa se realizeze lunar – macar o zi pe luna. "

ce inseamna asta, ca pot munci timp de 12 luni doar o zi in fiecare luna si astfel am stagiul de cotizare????????:O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 7 August 2008
Nu, doamna, daca ati fi citit si alte topicuri ati fi vazut ca CIC (concediul pentru ingrijirea copilului) nu e conditionat de stagiul de cotizare, ci de plata impozitului timp de 12 luni anterioare. Nici macar nu e nevoie de contract de munca, exista si alte forme de prestare a muncii, pentru care se plateste impozit. Cu atat mai mult nu conteaza unde s-au lucrat si s-au obtinut veniturile pentru care s-a platit impozit.
bine...doamna...as fi preferat doar un raspuns nu si o critica pentru ca din cate imi amintesc asta am cerut...
Nu e nicio critica, e doar semnalarea unei reguli a forumului, pe care v-ati asumat-o prin postare.
Se acorda concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani daca esti angajata cu jumatate de norma? sau in situatia in care am fost in concediu pentru cresrerea copilului apoi somaj?
ch_mi a scris:

Se acorda concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani daca esti angajata cu jumatate de norma? sau in situatia in care am fost in concediu pentru cresrerea copilului apoi somaj?


Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani.

Prin urmare, daca aveti lucrate 12 luni cu jumatate de norma anterior datei nasterii copilului beneficiati de c.i.c.
Cele 12 luni pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
- au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
- au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.


Alte discuții în legătură

Venituri impozabile Szegedi Szegedi Buna ziua, Lege spune ca \"Beneficiaza de concediu de ingrijire a copilului (concediu crestere copil sau CIC) mama sau tatal copilului in varsta de pana la ... (vezi toată discuția)
Cota de indemnizatii pt concedii crainicdelia crainicdelia . nu lucrez ,platesc cartea de munca la cas,adica cota la sanatatea si pensii,vreau sa platesc si cota de indemnizatii pt concedii de 0,85%,deoarece vreau sa ... (vezi toată discuția)
Plata individuala asigurari elenabad elenabad buna dimineata va rog daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarea problema: dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani imi voi da ... (vezi toată discuția)