avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate atestat operator radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate atestat operator radar

Buna ziua,

Ma judec cu IPJ Buzau pentru anularea procesului verbal de contraventie prin care mi s-a suspendat permisul. Am invocat o serie de neregularitati, precum ca cel care mi-a incheiat procesul verbal era altcineva decat agentul de pe masina cu radar, o serie de lipsuri in procesul verbal, dar care nu cred ca tin in fata instantei.

IPJ a depus buletinul de verificare metrologica, atestatul operatorului radar si poza cu masina si viteza, insa nu si ordinul de deplasare al agentilor.

Pe atesatul operatorului radar apare anul 2008. Nu am gasit nicio reglementare cu privire la valabilitatea atestatului pentru operator, sa incerc sa ma leg de acest lucru. Stie cineva cat este valabil un astfel de atestat si eventual o norma legala?

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:19, 8 Septembrie 2011
nu exista termen de valabilitate insa este emis doar ptr un anume tip de aparat radar - verifica sa fie emis ptr radarul (Pythin sau Autovision BEIII) care te-a "prins".
PV nu trebuie emis de catre agentul cu atestat radar ci poate fie mis si de catre colegul din echipaj. daca vrei sa verifici identitatea echipajului sau masina precum si ordinul de serviciu solicita "buletinul posturilor" si nu ordin de deplasare.
In buletinul metrologic apare scris cinemometru tip Traffipax Speedophot, iar in atestat scrie ca e operator Speedophot. Ce presupune acest buletin al posturilor? Acesta demonstreaza ca cel atestat ca operator era in acel moment pe masina? Eu numele celui din masina cu radar l-am aflat abia din intampinarea depusa de politie. Am fost oprita la 14 km de unde era masina cu radar. E normal? Plus ca in procesul verbal imi precizeaza ca am fost prinsa la km 136x200, iar in intampinare ei scriu ca era km 135x400. Nu pot sa invoc faptul ca cel care mi-a incheiat procesul verbal nu stia de fapt locul in care m-a surprins radarul, sau ca nu e corecta mentiunea si sa fie motiv de nulitate?
nu este motiv de nulitate faptul ca s-a gresit cu 200 m si este posibil sa fie greseala materiala in cadrul intimpinarii.
Am uitat sa mentionez Speedophot - sunt asa de rare incit le uit mereu :)

buletinul posturilor arata nr masinii si numele agentilor din echipaj precum si aria de operare. el foloseste la verificarea atestatului radar - ca sa nu foloseasca atestatul ptr toti politistii din IPJ, verificati daca cel din atestat este mentionat si in buletin ca facind parte din echipajul care a operat radarul.

pe de alta parte verificati plansele foto - speedophot este un aparat de fotografiat si nu de filmare (cum sunt celelalte 2) deci aveti o sansa ca la momentul fotografierii sa existe o alta masina in trafic sau sa nu se vada nr masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate aparat radar aka.fg aka.fg Buna seara, rog pe cei in cunostinta sa raspunda, daca este legala inregistrarea video efectuata de pe o masina fara insemne de politie si fara nr. de MAI ( o ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar ; problema cu data buletinului metrologic pt aparatul radar andreeamarinela andreeamarinela 1.pe scurt: am fost surprinsa in localitate cu 104 km/h, am facut contestatie, am primit intampinare de la ipj cu 4 fotografii. primele 2 fotografii sunt cu ... (vezi toată discuția)