avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CCC

Buna ziua,am o mica nedumerire..
Doresc sa imidiul de prelungesc concediu de creestere a copilului de la 2 ani la 3 ani!
V-am mai contactat in primavara in legatura cu indemnizatia si am inteles atunci ca voi primi aceeasi bani deaorece eu am inceput acest concediu,si am depus dosarul inainte sa se schimbe legea...Ei acum am o alta problema...:

Dupa cei trei ani de ccc...firma angajatoare la care lucrasem pana sa intru in prenatal ..e posibil sa nu ma mai primeasca inapoi...tocmai pt ca mi-am prelungit acest concediu??

ps: prelungirea va fi conf legii,copilul fiind inscris cu un handicap minor,insa care apare in lista respectiva

Multumesc anticipat!!!

Diana
Cel mai recent răspuns: dia_cj2005 , utilizator 15:25, 12 Septembrie 2011
In Codul muncii se prevede o asemenea posibilitate, insa se lucreaza la un act normativ prin care angajatorii sa nu poate inceta CIM in aceasta situatie.Daca copilul are handicap dupa 3 ani puteti beneficia de reducerea timpului de lucru fara diminuarea salariului conform legii nr. 448/2006
Legea nr 202/2002 privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati dispune la art.10 alin.7 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Va multumesc mult pt interesul si ajutorul oferit!
Sper si eu sa lucreze la acte normative cu final fericit..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil anda90 anda90 as vrea sa stiu si eu daca atunci cand se termina perioada de indemnizatie a copilului,respectic cu prelungire pana la 3 ani, angajatorul are obligatia sa te ... (vezi toată discuția)
Ajuta-ma te rog stefananca stefananca buna am prelungit ccc pina la 3 ani si as dori sa stiu ce drepturi am pe mai departe privind intoarcerea la serviciu lucrez la patron (vezi toată discuția)
Lamurire stefananca stefananca in data de 2 aprilie anul acesta copilul meu implineste 3 anisori mentionez ca am prelungit ccc patronul la care am lucrat mai este obligat de lege sa ma ia ... (vezi toată discuția)