avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare uscatorie,spalatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare uscatorie,spalatorie

Salut,
Am si eu o problema:vreau sa achizitionez uscatoria scarii pe care locuiesc dar unele persoane de pe aceasta scara au sotul/sotia decedata.Am vorbit cu administratorul si mi-a zis ca o sa fie foarte greu sa achizitionez uscatoria din aceasta cauza.O alta problema este aceea ca nu stiu cum se calculeaza pretul acestui imobil.Administratorul imi calculeaza valoarea acesteia la pretul unei camere de apartament(in functie de metru patrat),este corect?Vreau sa precizez ca uscatoria are un perete comun cu dormitorul meu.Va rog daca ma puteti ajuta conatactati-ma fara ezitare.minescu_narcis@yahoo.com.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 10:39, 10 Septembrie 2008
uscatoria reprezinta o parte comuna a proprietarietarilor din condomniu. v/c trebuie sa aiba acordul tuturor proprietarilor - daca sunt morti cntractul tb. semnat de succesorii locatarilor in drepturi si, evident de proprietarii in viata. pretul de vanzare este cel la valoarea de piata, stabilit de parti, in caz contrar printr-o expertiza amiabila
In cel mai bun caz, acea uscatorie se poate inchiria, conform prevederilor Legii nr.230/2007!
Este adevarat ca trebuie deschisa taxa de succesiune daca unul dintre vecini are sotul/sotia decedat/a? Daca da...atunci treaba sta foarte prost pentru ca eu nu o sa-i pot obliga sau convinge pe acesti vecini sa deschida taxa de succesiune....Nu se poate sa-si dea acordul in scris copii si sotul/sotia ?? Azi am reusit sa-l conving pe administrator sa faca o sedinta cu toti locatarii si sa -i conving sa-mi vanda aceasta uscatorie....Multumesc pentru ajutor....
raku84, ce este greu de inteles? Acea uscatorie pe care doresti sa o cumperi este bun comun pentru toti locatarii de pe scarii! Citeste Legea nr.230/2007 ca sa vezi exact cum stau lucrurile!
> cumpararea acelei uscatorii e oarecum echivalenta cu solicitarea de a cumpara palierul de la etajul unde locuiesti sau de ac cumpara calea de acces in condominiu.... e o coproprietate fortata si, din punctul meu de vedere, nu e posibila achizitionarea decat cu acordul tuturor coproprietarilor. Nu e nici o interdictie in lege sau in normele de aplicare a acesteia pentru a instraina acest spatiu

Alte discuții în legătură

Posibil partaj judiciar uscatorie bloc ? spiridus spiridus Buna ziua, Un imobil aflat in litigiu \\"uscatorie\\" in suprafata de 21.62 mp. O vecina de la etajul 2 a cumparat 18.20 mp (in prezent Fond - partaj ... (vezi toată discuția)
Obligatie cedare parti comune apartament virgil.cornel virgil.cornel Buna ziua, In 2007 am achizitionat un apartament in Timisoara cu credit bancar ,cesionat in favoarea bancii? In 2006 vecinul de la 4 se intelesese cu ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)