avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. Intrebarea mea este daca poate obtine paternitatea dupa nasterea copilului, chiar daca eu ma opun efectuarii testului de paternitate. Mentionez ca inca sunt casatorita si as dori sa-mi pastrez intacta casatoria. Am recurs la acest lucru pt ca sotul meu nu putea avea copii (sotul meu cunoaste intreaga poveste si doreste sa recunoasca copilul la nastere).Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
veronika2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:21, 4 Septembrie 2008
da asa e
Este vorba de contestarea recunoasterii de paternitate, prevazuta de art.58 alin.1 C.fam. ;)
Contestarea recunoasterii facuta de cine ?:)
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
Ilincav, utilizator
:tooth: Am primit si eu "bobarnacul" cu termenul! Colegul nostru insa a fost elegant. :D
Din experienta personala: nu se poate face contestarea paternitatii din motivele mentionate mai sus. Iar tagada nu se poate face din lipsa calitate procesuala activa, actiunea de tagada putand fi pornita doar de mama, copil si sotul mamei, nu si de tatal biologic. In conditiile date tatal biologic nu are nici o sansa sa obtina ceva. Repet, sustin cele de mai sus doar din experienta personala, finalizata cu o hotarare judecatoreasca definitiva.

Alte discuții în legătură

Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)