avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipotecare bun concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipotecare bun concesionat

poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului?
Cel mai recent răspuns: petrisor dumitru , utilizator 16:20, 8 Octombrie 2010
Concesiunea este o conventie între stat si concesionar prin care ultimul capata dreptul de a exploata terenuri petroliere, miniere, întreprinderi etc. apartinând statului (proprietatii publice).Durata lungă a concesiunii îi permite concesionarului să realizeze investiţii, în condiţiile prevăzute de contract, devenind proprietarul bunurilor astfel realizate, pe care le va amortiza până la încetarea dreptului său iar asupra terenului aferent acestor investiţii el are un drept real de folosinţă
Dapoate sa ipotecheze terenul tu nu ai drept de propietate dar in cazul vanzarii cumparatorul e obligat sa preia contractul de concesiune pana la inchieierea lui,concedentul poate sa ceara despagubiri pentru valoarea pe care a adus o terenului
bunurile imobile - terenuri aflate in concesiune nu pot fi ipotecate intrucat nu aveti un drept de dispozitie asupra lor. ipoteca presupune un astfel de drept. puteti ipoteca o constructie aflata pe un astfel de teren
Terenul concesionat nu poate fi vandut,fiind proprietate publica a statului! (art.136 alin.(2) din Constitutia Romaniei, republicata).
sunt de acord ca nu se poate ipoteca, dar nu eram sigura.
Multumesc
Nu se pune problema sa fiti de acord, legea trebuie respectata!

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)