Buna ziua,am si eu cateva intrebari despre cum ar trebui sa procedez;
Am divortat acum 1 an,am castigat custodia unicului copil de 6 ani ,am plecat din apartamentul care e proprietatea amndurora(a mea si a fostului sot)dupa multe multe certuri , toate in jurul copilului.In prezent stau in chirie cu copilul meu.Intrebarea este:
Ce pot sa fac eu daca tatal atunci cand vorbeste cu copilul ii spune despre mine si familia mea tot felul de prostii,injurii,certuri de fata cu copilul,intr-un cuvant ma defaimeaza.
Pot sa ma duc la protectia copilului sa depun o plangere ?Nu e normal ce face,si ma gandesc ca il afecteaza pe copil sa auda asa ceva despre mama lui.Sau ce sa fac?
Multumesc!
Copilul e pe numele lui si vreau sa va intreb in cazul in care ma recasatoresc daca pot trece face fata pe numele viitorului sot,chiar daca banuiesc ca pierde pensia alimentara
Doamna, dreptul la nume apartine copilului dvs si nu dumneavoastra. Nu aveti niciun drept sa decideti ce nume sa poarte copilul. Deasemenea dreptul la pesie de intretinere este tot al copilului. Chiar daca mama cheltuie altfel acesti bani, ei apartin de drept copilului, asa ca nu puteti dvs renunta la un drept ce nu va apartine.
Cu siguranta este dreptul copilului dar imi pare rau daca credeti ca mama se poate folosi de acesti bani in alte scopuri,avand in vedere ca are o pensie de 200 ron si numai gradinita pe luna ma costa in jur de 400 ron.Iar fata are tot ce isi doreste