avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se trateaza un proces penal referitor la NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se trateaza un proces penal referitor la NUP

fostul sot mi-a facut o plangere care s-a soldat cu NUP, acum a facut o plangere in instanta impotriva acestui NUP,cum se trateaza un astfel de proces?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela2007 , utilizator 21:22, 11 Septembrie 2011
Buna seara,
Ce intelegeti prin cum se trateaza???? :))
ce solutie poate da instanta?!!!...
la ce va referiti stimata doamna???
Revin: stimata doamna, mai intai trebuie sa fiti citata, sa vi se stabileasca un termen de judecata cert, sa depuneti o intampinare, sa stiti de ce va chiama acolo, sa aveti idee de continutul contestatiei, pentru ca banuiesc ca e vorba de o contestatie la NUP din cate inteleg...si apoi...analizam speta astfel cum se prezinta in fapt ...
O seara placuta... :)
P.S. Colegul @Alex... are dreptate :slap:
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
cum se deruleaza?in ce consta?
Vad ca aveti chef de bascalie...:D

Se va judeca de instanta.Aveti sanse sa fie bine pt dvs.
Porniti cu prima sansa.
mihaela2007 a scris:

cum se deruleaza?in ce consta?


Dreptul de a face plangere
Art. 275. - Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime.
Se poate face plangere, in conditiile prevazute in alineatul precedent, si impotriva rezolutiei date potrivit art. 228 alin. 6.*)
Plangerea se adreseaza procurorului care supravegheaza activitatea organului de cercetare penala si se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penala.
Introducerea plangerii nu suspenda aducerea la indeplinire a masurii sau a actului care formeaza obiectul plangerii.
*) Alin. 2 al art. 275 a fost introdus prin Legea nr. 7/1973.
Obligatia de inaintare a plangerii
Art. 276. - Cand plangerea a fost depusa la organul de cercetare penala, acesta este obligat ca in termen de 48 de ore de la primirea ei sa o inainteze procurorului impreuna cu explicatiile sale, atunci cand acestea sunt necesare.
Termenul de rezolvare
Art. 277. - Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Plangerea contra actelor procurorului
Art. 278. - Plangerea impotriva masurilor luate sau actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului. In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acesta, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior. Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.


multumesc mult pt raspuns. da, se pare ca sunt luata in deradere, dar sunt ingrijorata. dc afirmati ca am prima sansa? multumesc.

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - petent, cale de urmat lonley-wolf lonley-wolf Am primit o rezolutie de NUP iar in comunicare mi se spune ca daca sunt nemultumit de solutie pot formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 alin 3 ... (vezi toată discuția)