avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTABILA MEA A VANDUT TVA DIN FIRMA MEA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTABILA MEA A VANDUT TVA DIN FIRMA MEA

Am descoperit acum ca eu nu mai am tva de recuperat de la stat si am cerut de la contabila toate actele firmei cu gandul sa o schimb ca ceva nu era in regula sc mea avea de recuperat de la stat dupa spusele ei in anul 2008 cam 1miliard jumate la sfirsitul anului 2010 am avut in contr garda financiara iar ea nu a pus la dispozitie toate actele necesare iar comisarul mia comunicat ca ceva nu este in regula ,cu greu am scos actele de la ea si am constatat ca in acte aveam emise fact de pe prg de contabilitate catre diverse firme sume de 50 milioane lei pe o fact eu eliberez fact dar cele comandate la un supermatket in trei exemplare si cu bon fiscal nu cu chitanta eu fiind mag en detail nu angros si pe fact stampila contabilitati care are alta dimensiune a eliberat fact in valoare de aproape 4 miliarde ,am contactat aceele firme sa vad cine sunt bineinteles nui cunosteam si miau spus ca avem ceva in comun contabila ,ea contactandui si propunandule contra unor sume de bani de la ei acele facturi ei ca firme aveau de plata tva la stat am inteles si cu aceele fact ei se scadeau bineanteles pe spinarea mea va rog sa ma ajutati daca stiti cum sa imi recuperez tva inapoi ,eu leam spus indiviziilor ca merg la igp ptr plingere si au zis ca nu ii interezeaza ca ei au pltit deja cump de la ea ,ce pot face acum sa recuperez tva si sa nu raman nici cu alea in acte eu am pltit deja impoyiite pe profit ptr ele si pe venit daca ma puteti ajuta cu niste rasp va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 23:51, 10 Septembrie 2011
Pentru ceea ce a facut, daca faceti plangere la politie, contabila are foarte putine sanse sa scape de puscarie. Infractiunea savarsita este foarte grava (complicitate la evaziune, fals, uz de fals, fals intelectual, etc).
Este posibil ca in cazul in care nu faceti plangere si se ajunge la probleme vreodata sa intrati si dvs la complicitate, aveti mare grija.
Buna dimineata,
Asa cum a precizat si colegul meu mai sus controlul facturilor si al TVA-ului inscris in acestea se face incrucisat, in momentul introducerii Declaratiei 394 in sistemul Administratiei financiare. De aici incep problemele, pentru ca programul acestora afiseaza toate facturile care nu isi gasesc corespondenta. Si urmeaza controlul.
Este bine sa mergeti cat mai urgent la Politie si sa denuntati fapta contabilei respective. Bineinteles ca nici Dvs. nu veti fi scutit de un nou control pentru verificarea tuturor acestor documente, dar cel putin aveti sansa de a regla situatia financiara a societatii pe care o conduceti.
multumesc ,mam autosesizat la garda financiara si ei au spus ca nu este de competenta lor momentan si mau trimis la igp investigati si fraude sa depun plingere
da asa este ,garda financiara au spus ca stau cu mortul in casa sa merg sa fac plingere si dupa aceea intra ei in rol cu inspectori de fond eu acum refac toata contabilitate cu un expert contabil ca cea facut acolo respectiva era vai de mine la un control incrucisat multumesc ptr sfat eram curioasa daca ea scapa basma curata din asta
Nu are cum sa scape. Faptele pentru care va fi acuzata sunt extrem de grave, fiind concurs de infractiuni: fals si uz de fals in forma continuata si inselaciune. Nu cred ca se incadreaza fapta la delapidare, deoarece nu a beneficiat ea de banii societatii.

Multa bafta si va astept sa reveniti tot aici, sa ne tineti si pe noi la curent cu aceasta poveste. :)

Alte discuții în legătură

Garda financiara+ inspectoratul teritorial de munca = control.. sa ma bucur ca scap sau sa pling de puscarie ? ContSters212747 ContSters212747 RAU DE TOT-- Am o mica carciuma Restaurant. In urma unor sesizari mi-a venit pe cap Garda Financiara. Mi-a cerut statele de plata pentru salariati- Care au ... (vezi toată discuția)
Facturi cu probleme ghiata2407 ghiata2407 Buna ziua. Anul trecut am primit vizita unui agent care ne-a furnizat cateva servicii, in baza unui contract, dar si marfa pe facturi pe care le-am platit in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare plangere penala sam bam sam bam In cazul unei rambursari tva, poate fi sesizat parchetul de catre garda financiara fara ca acestia sau finantele sa intocmeasca acte de control la societatile ... (vezi toată discuția)