avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri

Am avut un conflict cu o persoana pe care am batut-o si a depus plangere impotriva mea ,a scos certificat medico-legal de 6 zile .
As vrea sa stiu ce se poate intampla ,el nu vrea sub nicio forma sa se impace cu mine ce se poate intampla am inteles de la politistul care mi-a facut dosarul ca procurorul o sa imi de-a o amenda administrativa (dar eu mai am o amenda administrativa mai pot lua inca una ?) va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: nick_cdr , utilizator 12:12, 14 Septembrie 2011
Fapta savarsita de dvs. se incadreaza la infractiunea de ""loviri si alte violente'',potrivit art.180 c.p., avand in vedere nr.de zile de ingrijiri medicale.
Solutia va fi data doar de procuror.Aceasta ar putea fi de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative sau punerea in miscare a actiunii penale si sesizarea instantei de judecata.Probabil,politistul respectiv a facut propunere de aplicare a acestei amenzi administrative,dar solutia in acest sens apartine procurorului de caz,solutie ce va putea fi atacata la primul procuror si ulterior la instanta de judecata de catre partea nemultumita de aceasta solutie.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu partea vatamata.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
amenda administrativa in aceasta cauza la ce suma ar ajunge??se trece in cazier amenda administrativa?
de unde stie politistul ca veti primi amenda? opinia mea este ca dosarul va ajunge in instanta unde puteti sa solicitati achitarea pe art 10 indice b1.
cu siguranta se va ajunge la instanta, daca nu intervune inpacarea...
Se poate aplica o amenda administrativa.
Daca insa mai aveti inca o amenda administrativa este greu de spus ce va decide procurorul.
Persoana agresata va putea insa sa va deschida proces civil si sa va ceara daune materiale si morale.
Faptul ca va fi aplicata o amenda administrativa nu va fi in favoarea dvs. in procesul civil...deoarece va reiesi vinovatia si instanta civila va poate obliga la plata de daune...

Alte discuții în legătură

Infractiune politist = amenda administrativa ? bukinst bukinst Un politist a fost reclamat pentru comiterea unor infractiuni. S-a dispus inceperea urmaririi penale si s-a stabilit ca a comis infractiunile prev si pedep. de ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala araoil araoil la 23.06.2011, un tanar de 18 ani a fost batut si a primit certificat medico-legal,14 zile ingrijire medicala. In urma bataii necesita implant (este vorba de ... (vezi toată discuția)
Pot fi condamnat pentru furt in acest caz? raul_feel raul_feel Buna. Intr-o seara eram intr-un parc si am vazut o banca care nu era montata si era abandonata. Deci nu era pentru stat jos. Eu am luat-o si am dus-o ... (vezi toată discuția)