Sint intr-o situatie grea si fårå nici o sperantå: Copii mei (doi båieti de 2 si 6 ani) au fost råpiti de cåtre tatål lor din Danemarca in Romania. Legile asupra custodiei sint diferite de la tarå la tarå. Eu am obtinut custodia permanentå asupra copiilor in Danemarca dar in Romania nu sint luatå in serios ca mamå. Care sint drepturile mele ca mamå asupra copiilor de ai aduce inapoi unde sau nåscut si crescut toatå viata lor? Tin så mentionez cå en nu må pot deplasa in tarå , in primul rind pentru cå am fost amenintatå cu moartea si in al doiles rind pentru cå actele mele (pasaport, buletin si certificat de nastere ) mi-au fost furate de cåtre tatål copiilor. Cine må poate ajuta cu sfaturi. Acum mi-am pierdut orice sperantå så-i mai pot scoate din Romania .Am vreo sperantå ca så-mi våd din nou copii dacå ei se aflå in Romania ?
Bunå Stefania, iti multumesc pentru sfaturi, pot så gåsesc o copie unde pot så dovedesc cine sint. Mie una nu-mi serveste act de cålåtorie, eu dacå intru in tarå ca så-mi "fur" copii trebuie så meargå rapid . intru si ies in aceasi zi . Tatål copiilor dacå må prinde må omoarå. Foarte sincer spun si adevårat. Eu am nevoie de sistemul roman så må creadå , am fost in contact cu politia comunei, cu politia judetuli , nimeni nu se uitå la nevoile copilasilor mei. Cind am contact cu Romania prin telefon må concentrez si adun mintal doar pentru o convorbire la telefon. Nu sint slabå de fire , ei sint mai vulgari . Am vorbit si cu avocata lui in tarå , dar nu se putea face diferenta intre una care tråieste intr-un cort si ea. Poat un avocat chiar si in simpatie pentru clien så vorbeascå in halul in care mi-a vorbit ea? Eu impreunå cu ministerul de familie aici in Danemarca facem tot ce putem , in Romania este problema noastrå mare.
cu simpatie si multumiri pentru atentie
Doamna ducetiva la ambasada romina si cereti acel DRAVEL DOCUMENT ,in tara puteti face actele la urgenta in citeva ore si buletinul si pasaportul temporat ,pasaport pe un an care va este necesar la intoarcerea in danemarca pe parcurs in danemarca va faceti actele tot prin ambasada romina ,,cum ajungeti in tara dati o declaratie la politie de urmarire penala ,spuneti tot ce ati facut in damemarca aduceti probe ,spuneti ca v-a retinut actele fara consimtamintul dv ,spuneti cum ati venit ,,ducetiva la politia capitalei ,,spuneti domnule comandant eu nu plec de aici pina nu ma rezolvati ,,sunt copii mei si nu ii las ,,faceti orece va sta in putere ,,aduceti si probe din danemarca ,,eu nu cred ca cineva nu o sa va asculte ..fit puternica ,,cu cit intirziati mai mult cu atit mai rau ,,aduce el tot felul de argumente neplacute la adresa dv ,,succes