avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima

Am 69 de ani, ca activitate in campul muncii am 8-10 asi dori sa stiu daca pot beneficia de pensia minima conform O.U nr 6/2009, care ar fi procedura ce trebuie urmata.Mentionez ca nu am facut vreun demers pana acum pentru a obtine vreun venit.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:35, 8 Octombrie 2011
Precizati:sexul;luna si anul nasterii.
Data nasterii 10 August 1943 (Maria)
Pentru a beneficia de pensia sociala minima garantata trebuie sa indepliniti conditia stagiului minim de cotizare care este de 10 ani.Daca nu o indepliniti,trebuie sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa locala.Suma minima pe care trebuie sa o platiti lunar este de 222 lei.
Doamna, numai un beneficiar de pensie, indiferent de categorie, poate beneficia de pensie sociala minima garantata. Trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare si sa solicitati pensie pentru limita de vrsta casei de pensii. Apoi veti primi, lunar, o pensie in cuantum de minim 350 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia de asigurari sociale; contract de asigurare sociala ContSters176166 ContSters176166 Sunt croitoreasa si lucrez in satul meu; cineva m-a sfatuit sa merg la Casa de pensii si sa platesc acolo CAS, pentru a avea vechime, dar chiar si la salarul ... (vezi toată discuția)
Pensia minim garantata de 350 lei Gasile Gasile Am 63 de ani si un stagiu de cotizare de 8 ani lucrati la CAP ( cooperativa agricola de productie) neavand nici un an de scoala nu am putut fi angajata ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare; pensia sociala minima garantata janeB janeB Care este Stagiul minim de cotizare, femeie, Anul nasterii 1950 si o alta intrebare: Exista teoretic o asa zisa \"pensie minima\"? Va multumesc (vezi toată discuția)