avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta cos fum fata de gardul vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta cos fum fata de gardul vecin

Un vecin si-a construit un gratar foarte aproape de gardul limita de proprietate care este de lemn si de o constructie personala situata pe proprietatea mea dar existand pericolul de a fi incendiata de eventualele scantei scapate pe cosul acestui gratar improvizat.In plus fumul degajat din cauza inaltimii mici face insuportabila sederea in curtea proprie. Ce legi stipuleaza inaltimea unui cos de fum si distanta minima fata de proprietatea vecina si de gardul acestei proprietati? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 18:27, 13 Septembrie 2011
Va pot ajuta, trimitandu-va la actualul Cod civil.

Art. 610. - Cel ce face un put sau o privata langa un zid comun sau nu; cel ce vrea sa cladeasca un camin sau o vatra, o fierarie, un cuptor sau o soba, sa-i alature un ocol de vite, sau cel ce vrea sa puie langa zid un magazin*) de sare sau gramezi de materii corozive;
e indatorat sa lase departarea prescrisa de regulamente**) si obiceiuri particulare asupra unor obiecte, sau sa faca lucrarile prescrise de aceleasi legi si regulamente***) spre a nu aduce vatamare vecinului.
___________
*) Depozit.
**) Dispozitii normative speciale.
***) Dispozitii normative speciale.


Consultati si Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii constructiilor si unele masuri pentru realizarea locuintelor

Puteti sa va interesati si la compartimentul de specialitate din cadrul primariei.
Oricum, puteti intreba la cei care comercializeaza gratare de curte ori construiesc asa ceva si va vor spune ca un cos de gratar ar trebui sa aiba cel putin 1 m inaltime ca sa asigure un tiraj corespunzator.
Daca vedeti ca nu este construit corespunzator si prezinta pericol, puteti incerca si o sesizare la ISU- Pompieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barbeque construit exact la limita proprietatii. rog lamuriri legale! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema...... Un vecin, gard in gard cu mine, are construit un gratar (barbeque) exact lipit de gard. Acest lucru ma ... (vezi toată discuția)
Constructie casa - disciplina in constructii covacicostel covacicostel o intrebare, vecinul meu si-a facut o casa chiar pe mejda,de fapt era un gard intre mine si vecinul meu,el a daramat gardul si a facut exact fundatia casei pe ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre vecini dany2179 dany2179 Bună ziua . Am şi eu o intrebare . La hotaru dintre doi vecini s-a construit o hazna , constructie efectuată doar de unul dintre ei . ... (vezi toată discuția)