avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua.
O persoana care a beneficiat de concediu de crestere a copilului, si a avut un contract pe perioada determinata de 3 luni poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:17, 13 Septembrie 2011
Cand a avut contractul, dupa reluarea activitatii, inainte de a intra in CCC? Nu a revenit la vechiul loc de munca? Cum a ajuns sa incheie un CIM pe durata determinata?
Perioada in care a fost in CCC se ia in calcul la stabilirea dreptului de somaj.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
2. - In cazul prezentat de dvs. persoana care a avut CIM pe perioada determinata poate beneficia de indemnizatie de somaj.
- Cele 12 luni necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa revenirea din CCC la care se aduna, pana la 12, cu luni lucrate inainte de a intra in CCC.

pneagu: a scris:
Perioada in care a fost in CCC se ia in calcul la stabilirea dreptului de somaj.

1. Aveti dreptate, asa scrie in OUG 111/2010 dar aceasta se aplica persoanelor care intra in CCC incepand cu 01.01.2011.
2. Initiatorul acestui topic vorbeste despre un CCC in baza OUG 148/2005.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
2. - In cazul prezentat de dvs. persoana care a avut CIM pe perioada determinata poate beneficia de indemnizatie de somaj.
- Cele 12 luni necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa revenirea din CCC la care se aduna, pana la 12, cu luni lucrate inainte de a intra in CCC.

Deci... a lucrat , a intrat in CCC, si a lucrat 3 luni.BENEFICIAZA DE SOMAJ? MS.
Eu credeam ca, din raspunsul meu, ati inteles ca beneficiaza de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc si contract pe perioada determinata aipopescu aipopescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt profesoara si am lucrat neintrerupt din 01.09.2003 si pana in 09.03.2009 ( am avut mai multe contracte ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj, da sau nu? ioiom ioiom Daca o persoana revenita din CCC i se desfiinteaza postul, dar in ultimele 12 luni a avut atat concediu medical pentru ingrijirea copilului in varsta de pina ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar somaj.... Letycia Letycia Buna ziua , Am depus actele de somaj in data de 20.02.3014...mi s.a dat carnetul de somer iar astazi cand m.am prezentat pentru viza lunara mi s.a spus ca ... (vezi toată discuția)