avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM determinat la gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM determinat la gravide

Buna ziua,

Tocmai ce am aflat de sarcina,iar CM este determinat(prelungire a 2-a oara) pana in iunie 2012.Data nasterii ar fi in mai 2012.
Ce drepturi am? beneficiez de indemnizatie?
Angajatorul e obligat sa imi prelungeasca contractul?sau pot sa imi caut altceva de lucru la intoarcere din concediu?
Inca o intrebare :) cand trebuie sa informez angajatorul de sarcina?

Va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 22 Septembrie 2011
Veti beneficia de indemnizatie daca veti avea 12 luni lucrate in anul anterior nasterii copilului. (se pare ca veti avea).
Angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca contractul, contractul dvs. va inceta in trimp ce sunteti in concediu.

Trebuie sa informati angajatorul despre sarcina cat mai curnad, pentru a beneficia de protectia pe care legea o acorda femeilor insarcinate (interdictia de concediere, program redus daca este cazul).

Multa sanatate!
am 12 luni lucrate,dar nelamurirea mea este: daca eu nasc cu o luna inainte de expirarea CM ,nu ar trebui ca contractul sa fie suspendat pana la intoarcerea mea din concediu ingrijire copil?
Nu , c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ... angajatorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m.
o alta nelamurire...nasterea ar fi la sf. lunii mai....CM inceteaza in 01 iunie...in cazul in care nasc mai tarziu...risc sa imi pierd indemnizatia?
Nu riscati sa pierdeti indemnizatia daca nasteti mai tarziu ... c.i.m. va inceta de drept, apoi va puteti inscrie la somaj si apoi se suspenda somajul si intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract peperioada determinata si sarcina alexa_silvy alexa_silvy Va rogmult sa ma ajutati cu un raspuns. Am lucrat la o companie timp de 2 ani si jumatate fara intrerupere cu CIM pe perioada nedeterminata. Din iunie am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil! moni d moni d Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine! Sunt insarcinata in 6 luni. La firma unde lucrez sunt angajata pe perioada determinata. Trebuie sa nasc prin 23 ... (vezi toată discuția)
Cat este necesar sa imi prelungesc contractul? magaran_oana magaran_oana Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata iar pe 22 iunie imi expira contractul. Angajatorul doreste sa ma ajute si ma intreaba cat sa imi ... (vezi toată discuția)