avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in timpul preavizului

Buna seara,
Peste cateva zile concediul meu de cresterea copilului se va termina si voi intra in preaviz, pe care l-am primit de mai bine de o luna, dar este suspendat pana ce ies din CCC. Intrebarea mea, ca sa mai aman inevitabilul, este: cat concediu medical pot lua si de cand? Din prima zi de preaviz? Institutia unde eram angajata din oct 2006 s-a desfiintat, cam asta ar fi vechimea, dar inainte sa-mi schimb locul de munca in 2006 am stat o luna fara job, nu stiu daca are vreo importanta, am citit tot felul de ipoteze pe net. Muultumesc anticipat pentru un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:02, 15 Septembrie 2011
Daca angajatorul nu mai exista , atunci cum mai intrati in concediu medical sau in preaviz? ... intr-adevar, concediul medical suspenda preavizul ... acesta efectuandu-se dupa terminarea concediului medical in cazul dvs ... cred ca ar trebui sa detaliati mai mult problema , in sensul:
- care este situatia actuala a angajator dvs?
- cine v-a adus la cunostinta ca veti intra in preaviz imediat dupa terminarea CCC?
- aveti si decizia de concediere?
Angajatorul este o institutie a politiei care s-a desfiintat, nu mai exista. Preavizul l-am primit de la Bucuresti in momentul desfiintarii (dar este suspendat pana la terminarea CCC) de la inspectoratul general. Mi-au adus la cunostinta cele cateva persoane care mai erau la resurse umane. Nu am nicio decizie de concediere. Multumesc
La incetarea contractului de munca prin desfiintarea postului (cred ca despre acest articol este vorba) beneficiati de indemnizatie de somaj. Solicitati adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj.
In momentul terminarii CCC adresati-va I.G.P.R. pentru a comunica cine va va emite decizia de concediere ...
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical pentru ingrijirea copilului pana la 7 ani intrerupe preavizul? lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua sunt insarcinata si in urma cu o luna am anuntat directorul de departament si pe cel de la resurse umane cu privire la aceasta stare de fapt (adev ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unui loc de munca alinnicolae alinnicolae aseara seful m-a anuntat ca nu vrea sa ma mai vada mi-a cerut sa-mi dau demisia si ca-mi da bonus 3 salarii.Am refuzat si i-am comunicat sa ma dea afara cu ce ... (vezi toată discuția)
Se poate da aviz de somaj la o gravida in luna a opta DOLCE_KYSS DOLCE_KYSS buna ziua ma numesc iuliana dobasu sunt in concediu prenatal de 30 zile . Am fost anuntata de firma unde lucrez sa ma duc sa imi semnez preavizul de somaj .Ce ... (vezi toată discuția)