avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat si administrator in SRL si angajat in alta ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat si administrator in SRL si angajat in alta firma

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati lamuriri referitor la eventualele obligatii ale asociatilor si administratorilor unui SRL cu doi asociati si nici un angajat, in ceea ce priveste calitatea de angajat:
1. Este obligatoriu ca un asociat care are si calitatea de administrator sa fie incadrat cu contract de munca si inregistrat la ITM?
2. In cazul in care asociatul administrator este angajat pe perioada nedeterminata in alta firma, mai poate fi angajat cu contract de munca in propriul SRL si daca da, pe ce durata a zilei de munca, tinand cont de faptul ca noul cod al muncii reglementeaza durata zilei de munca la 8 ore?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
2.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:35, 15 Septembrie 2011
1. Asociatul care e si administrator nu e obligat sa aiba incheiat un contract de munca cu aceasta firma.
2. Daca doriti, persoana in cauza poate avea incheiate contracte de munca pe perioada determinata sau nedeterminata, cu norma intreaga sau cu timp partial, la doi angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate asociatul unic al unui srl sa devina si administrator? rebe_ca rebe_ca cum poate sa devina administrator asociatul unic al unui srl sau daca se poate incheia intre asociatul unic al srl si societate un contract de munca? (vezi toată discuția)
Angajare jurist si inspector resurse umane. SteelTechIacob SteelTechIacob Buna, am infiintat un SRL avand ca activitate plasare forta de munca si am cateva intrebari. 1) este obligatoriu ca administrator sa fiu angajat la firma mea? ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator firma looker20101 looker20101 Buna ziua, inrebarea mea este urmatoarea: Cu catva timp in urma am deschis un SRL in cadrul caruia sunt Administrator si Asociat Unic. Sunt angajat cu 4 ore ... (vezi toată discuția)