avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesiunea partilor sociale -societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesiunea partilor sociale -societate in insolventa

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti - daca se poate - intr-o problema: o societate este in insolventa, are doi asociati, dintre care unul doreste sa cedeze celuilalt partea sa.
Contractul de cesiune trebuie semnat de ei si de administratorul judiciar? (care este desemnat, scuzati expresia vangheliana....) Sau trebuie confirmat si de judecatorul sindic? Care este procedura in situatia cesiunii de parti sociale, sau unde o pot gasi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:11, 18 Septembrie 2011
cesiunea partilor sociale dupa deschiderea procedurii insolventeie este nula. nu se mai poate face cesiune.
Cum ramane cu modificarea din Legea 277/2009 prin care se abroga art. 42 din Legea 85/2006? Daca imi puteti spune care este prevederea legala prin care se interzice cesiunea (scuzati cacofonia), v-as fi recunoscatoare.:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
florentza, utilizator
Potrivit dispozitiilor art.149 din Legea nr.85/2006 coroborate cu prevederile art.1391-1398 si ale art.1402-1404 din Codul civil (actual) se pare ca este posibila cesiunea.
Multumesc pentru informatii. Revin la intrebarea initiala: daca este posibila cesiunea, cum se face? Inteleg ca AGA va fi prezidata de administratorul judiciar.
1.Inseamna ca acesta trebuie sa semneze hotararea de cesiune, contractul de cesiune si atat?
2.Se poate opune cesiunii? In cazul acesta ce se mai poate face?
3. Este necesara confirmarea judecatorului sindic?
Conform atributiilor conferite prin Legea nr.85/2006,lichidatorul poate propune/se poate opune,urmand ca decizia sa fie luata de judecatorul sindic.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta in timpul procedurii insolventei Gizella Popescu Gizella Popescu Buna ziua Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Este posibila cesiunea de la un creditor la o alta persoana a unei creante pe care creditorul cedent o are fata ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)