avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare CIM

Buna seara,

Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 (programator de sistem informatic) desi angajatul respectiv are doar studii medii terminate (liceu). Persoana respectiva este foarte capabila din punct de vedere tehnic si are o experienta mare care compenseaza lipsa studiilor superioare.

Va multumesc!
Puteti sa-l incadrati muncitor necalificat,iar in fisa postului sa-i trasati sarcinile de serviciu respective.
Din cate stiu nu se mai inregistreaza CIM-urile la ITM ci doar in REVISAL.
Sa inteleg din raspunsurile dumneavoastra ca desi compania este cu capital privat nu am cum sa il incadrez in functia respectiva fara studii superioare?

Multumesc!
Domnule,legea este valabila pentru toate categoriile de angajati.
Alex_Munteanu a scris:

Din cate stiu nu se mai inregistreaza CIM-urile la ITM ci doar in REVISAL.


Iar REVISAL este transmis la ITM.

Alte discuții în legătură

Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)