avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor art. 1551 Cod Proc. Civ

Buna ziua am un proces pe rol la care sa dispus Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ datorita faptului ca nu sa putut face dovada domicililui paratilor .
Mentionez ca am deschis acest proces deoarece dupa cumpararea unui apartament fostii propietari au refuzat predarea imobilului .Am recurs la ordonanta presedentiala si am evacuat fostii propietari dupa care nu am mai avut nici un fel de contact cu fostii propietari actuali parati.In urma cererii instantei avocatul a recurs la politie pentru a afla noul domiciliu al paratilor acestia figurand inca cu adresa la fostul imobil,raspunsul Politiei nu a a adus nici o clarificare privind noua adresa a paratilor drept pentru care acestia nu sau prezentat la nici una dintre infatisari.Dat fiind faptul ca instanta a decis Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ ce inseamna asta pentru mine care in acest moment ma aflu in posesia propietatii legal dobandite si demostrate in fata judecatorului
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:26, 16 Septembrie 2011
Daca ati reusit evacuarea prin ordonanta presedintiala,nu vad ce rost ar mai avea sa va obositi cu procesul,din moment ce sunteti propietar cu acte in regula al imobilului respectiv.Daca instanta a dispus suspendarea procesului potrivit art.155 indic.1 Cod Proc.civ.,dupa un an de zile aceasta actiune a dvs.se va perima,daca va ramane in nelucrare.Cu alte cuvinte chiar va trebuie o sentinta civila definitiva si irevocabila ca urmare a acestui proces?
Sa evacuati ...pe cine?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Sfatul colegului andymaurul este complet si nu mai am ce adauga la speta de fata.

Totusi, pentru cei aflati in situatii in care nu au putut face dovada domiciliului paratului si era cazul sa o facă, iar adresa lui s-a schimbat si de la Politia s-a comunicat vechea adresa - ori Oficiul Registrului Comertului, pentru parati persoane juridice,
suspendarea instantei pe art. art. 155 ind 1 Cod Proc. Civ nu apare ca fiind o masura justa.


Astfel, stimati justitiabili, daca Instanta de judecata vă va pune in vedere o astfel de masura, cereti aplicarea prevederilor art. 95 Cod procedura civila, cod vechi, pentru cererile deja introduse, ori, pe viitor, ale art. 162 ale Codului nou de procedura civila.

*codul vechi:

Art. 95
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei. Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele tribunalului sau completului de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.

*codul nou:
Citarea prin publicitate Art. 162
(1) Cand reclamantul invedereaza, motivat, ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a reusit sa afle domiciliul paratului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanta va putea incuviinta citarea acestuia prin publicitate.
(2) Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei, pe portalul instantei de judecata competente si la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. In cazurile in care apreciaza ca este necesar, instanta va dispune si publicarea citatiei in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar central de larga raspandire.

Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma publicarii ........... scania scania Servus tuturor! Ma aflu intr-un proces cu o societate pentru drepturi banesti. Societatea si-a schimbat sediul si nu mai poate fi de gasit . Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)