In blocul in care locuiesc am acumulat in perioada febr. - iunie 2011, restante la plata intretinerii in cuantum de 1.300 lei. Din acest motiv astazi 16.09.2011 am primito somatie de plata din parte asociatiei de proprietari cu termen de plata 15 septembrie.
1. Avand in vedere ca somatia a fost primita ulterior termenului scandent, aceasta mai este valabila?
2. Intentionez ca in maxim 3 luni sa finalizez plata restantelor, din cunostinetele dvs. cat dureaza un enetual proces + sentita pana la executarea silita?
Da, am primit si eu o somatie de plata de la administratie, pentru ca am lipsit din tara un an si s-au adunat restantele (formate din cheltuieli de administrare bloc, contract de administrare, intretinere ascensor, interfon, nu stiu ce apa pluviala, totul aproximativ 80 lei/lunar, plus caldura din apartamentul gol - aferenta lunilor de iarna... ). Nici nu stiu daca e corect sa se contribuie la toate aceste costuri cata vreme apartamentul e nelocuit! De administratia blocului se ocupa o firma. Intre timp am vorbit cu presedinta de asociatie si mi-a zis ce-ati confirmat si dumneavoastra, ca doar asociatia poate da in judecata un locatar debitor. Oricum intre timp eu sting din debit, dar m-ar interesa daca e legal sa platesc tot ce am scris. Multumesc inca o data!
Daca nu locuiti in apartament veti plati toate cheltuielile (facturi) care se repartizeaza pe cota-parte indiviza (suprafata), conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, mai putin consumurile contorizate pe care evident nu le faceti de vreme ce nu locuiti acolo si de asemenea nu vi se repartizeaza cota de gaze, electricitate si salubritate.
Daca nu aveti repartitoare pe calorifere, atunci platiti si caldura care astfel se repartizeaza pe cota-parte indiviza.