avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Subiecte examen limba italianã CPPC
Discuție deschisă în Traduceri

Subiecte examen limba italianã CPPC

Buna sera,
as dori sa dau examenul de traducator autorizat-lb.italiana si caut cu disperare pe net orice legat de acest subiect...modele de subiecte ,etc ....
Ma poate ajuta cineva...?
Va multumesc anticipat.:">

Cel mai recent răspuns: Danielul21 , utilizator 01:23, 5 Septembrie 2023
Buna ziua,

Banuiesc ca este vorba de sustinerea examenelor in domeniul stiinte juridice (organizate de MCC prin Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura) care, odata promovate (cu nota minima 7) va va permite sa intocmiti si sa depuneti dosarul la Ministerul Justitiei in vederea obtinerii autorizatiei de traducator (cf. legea 178/1997).
[ link extern ]

Desfasurarea examenelor si textele (engleza/romana) postate in topicul indicat mai jos, va pot ajuta sa intelegeti cel putin nivelul de dificultate si domeniul din care au fost preluate:
www.avocatnet.ro/content/for...

Dupa cum probabil ati vazut, postarile de subiecte pentru aceasta pereche de limbi este destul de saraca cine stie din ce motiv. Cu ceva ani in urma de ex., eu am avut la exemene doua texte diferite (traducere si retroversiune), care tratau regimul militarilor straini pe teritoriul altui stat (din italiana in romana ) si regimul TVA pe teritoriul Romaniei (din romana in italiana).
Asa cum am sfatuit si alti utilizatori, orice text din codul fiscal sau legislatia romana (constitutie, reglementari vamale, conditii de sedere a strainilor, etc.) pot fi surse de inspirare pentru a va familiariza cu termenii juridici utilizati. De asemenea, pentru verificarea cunostintelor in ceea ce priveste traducerea din limba italiana in limba romana aveti la dispozitie nenumarate resurse ce le puteti identifica usor pe internet. Un examplu ar putea fi site-ul EUR-Lex aici: [ link extern ]
Veti gasi cateva indicatii pretioase + cateva pagini din bibliografia specifica examenelor organizate de MCC prin Centrul de Pregatire Profesionala in Cultura si aici:.
[ link extern ]
Va doresc mult succes si poate reveniti sa ne spuneti ce subiecte ati primit!
:luck:
L.C
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Va multumesc mult de tot pentru informatii...
Voi reveni pentru a va comunica subiectele si cum a decurs examenul...
Multumesc frumos!
solomon_bc a scris:

Va multumesc mult de tot pentru informatii...
Voi reveni pentru a va comunica subiectele si cum a decurs examenul...
Multumesc frumos!



Sper ca au fost utile informatiile primite! Pentru ca ar fi foarte utile pentru viitorii aspiranti, ne puteti spune ce subiecte ati primit in cele din urma la examene?
Multumesc frumos!
Sarbatori fericite!
L.C.
Buna ziua,
din pacate nu am reusit sa ajung sa mai dau si examenul de traducator,as fi comunicat impresiile mele in legatura cu examenul si subiectele.Acum m-am implicat in alt proiect ca sa zic asa ....dar nu am renuntat .....probabil il voi da la anul.. si daca nu va fi prea tarziu va spun ce fel de subiecte mi-au picat.
Multumesc pentru urari:vishenka:
Sarbatori Fericite si fie ca Noul An sa fie mai bun pentru noi toti!
Multumesc pentru raspunsul dvs. si va asteptam oricand cu detalii referitoare la tematica examenelor pentru ca vorba aceea, niciodata nu e prea tarziu.
Succes in proiectele dvs. si da, sa avem cu totii un Nou An mai bun si lipsit de griji!
L.C.

Alte discuții în legătură

Examen traducãtor minavasile minavasile Buna, am sa dau incurand examen pentru a deveni traducator autorizat de limba italiana, va rog daca este posibil sa imi trimiteti pe e-mail cateva modele de ... (vezi toată discuția)
Pregatire examen limbã strainã mariana21 mariana21 Bun gasit tuturor, as dori un sfat despre preagtirea pentru examenul de limba straina, respectiv de limba italiana, desi cred ca tipologia poate fi ... (vezi toată discuția)
Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)