avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o situatie complicata....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o situatie complicata....

Siatuatia sta cam asa: Sotul meu este angajat la o firma de transport international, face curse Romania Italia..Ei acum 2 saptamani au fost foarte multi care au plecat inapoi spre Italia, multe pachete..A uitat 2 pachete la punctul de plecare care trebuiau duse in Italia..Cei ale caror pachete erau sustin valoarea lor: unul de o mie si ceva de euro si altul de 730 euro pachete trimise din Romania..ei patronul a zis ca nu il intereseaza sa se descurce, asta insemnand sa plateasca el aproape 2000 de euro..cum ar trebui sa procedeze in situatia asta???
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 07:17, 18 Septembrie 2011
va multumesc pt raspunsuri..nicu nu are de gand sa plateasca el aproape 2000 de euro..
Neavand documente de primire a acelor pachete, probabil ca se va descura, in final patronul. Va plati el, nu va plati, e raspunderea lui pentru firma si angajatii lui.
Dar, cel mai probabil o sa-l dea afara pe salariatul din vina caruia s-au pierdut pachetele.
Logic, eu intreb sau ma intreb, daca acele pachete ar fi fost predate angajatului firmei de transport cu documente, cu semnatrura, cu valoarea declarata de de 2000 euro, iar acestea aveau aceeasi soarta (erau pierdute in aceeasi conjunctura), era sau nu era obligata firma si salariatul firmei sa despagubeasca pagubasul!?

Oare cand o sa avem si noi incredere unul in altul si sa putem incheia o intelegere printr-o strangere de mana, fara documente, paradocumente si stampile!?
adriantot a scris:

Neavand documente de primire a acelor pachete, probabil ca se va descura, in final patronul. Va plati el, nu va plati, e raspunderea lui pentru firma si angajatii lui.
Dar, cel mai probabil o sa-l dea afara pe salariatul din vina caruia s-au pierdut pachetele.
Logic, eu intreb sau ma intreb, daca acele pachete ar fi fost predate angajatului firmei de transport cu documente, cu semnatrura, cu valoarea declarata de de 2000 euro, iar acestea aveau aceeasi soarta (erau pierdute in aceeasi conjunctura), era sau nu era obligata firma si salariatul firmei sa despagubeasca pagubasul!?

Oare cand o sa avem si noi incredere unul in altul si sa putem incheia o intelegere printr-o strangere de mana, fara documente, paradocumente si stampile!?

Salut, in cazul in care documentele se faceau corect firma era "buna de plata "si ulterior se stabilea cine a gresit dintre angajati.E mai greu sa se intample asta la o firma de curierat serioasa deoarece sunt proceduri si etape de preluare care limiteaza la minim erorile .Referitor la "incheierea unor intelegeri printr-o strangere de mana"asta -i o utopie ,din experienta mea de "negustor" in ultimii20 de ani procentul e de 1 la 5000,in afaceri chiar si atunci cand ai contracte ferme incheiate poti sa nu le respecti asumandu-ti daunele sau apeland la instante si avocati pentru limitarea lor.Dau un exemplu simplu si de notorietate -creditele de consum cu buletinul -bancile nu mai pot recupera circa 40%,si nici nu o sa mai recupereze ceva asta-i sigurB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa proces. ce e de facut? bscrst bscrst Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi oferiti un sfat. Am fost reprezentat in Italia intr-un proces penal de un avocat angajat de firma la care lucram.Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Adrian12345 Adrian12345 Daca un individ posteaza pe internet un anunt ca vinde ... un pachet de tigari... iar eu vreau sa il cumpar ... individul trimite pachetul prin curier cu ... (vezi toată discuția)
Ajutoor! am nevoie de un sfat urgent. sotul meu poate fi acuzat de delapidare? angela.o angela.o Am observat ca in acest forum, oamenii simpli pot obtine sfaturi utile si imi incerc si eu norocul daca cineva cu cunostinte in domeniu este dispus sa ma ajute ... (vezi toată discuția)