avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta primita in Turcia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta primita in Turcia

In luna mai 2011, sotul meu a venit prin transfer din Turcia unde a primit o pedeapsa de 6 ani si 3 luni. Luna aceasta pe 13 s-au implinit 2 ani de cand este inchis.Mentionez ca in Turcia a fost inchis pt. trafic de droguri, dar nu a fost prezent cand i s-au gasit "drogurile" in rucsac si nu are nici declaratie scrisa de el la dosar. As dori sa stiu ce se poate face aici in tara pt. a iesi cat mai repede, exista sanse si care ar fii ele? Revizuirea si rejudecarea este aceasi procedura penala sau nu? La ce s-ar incadra ca sa iasa mai repede? Cum se calculeaza 2/3 din pedeapsa lui, s-ar incadra si la 1/4,dar la jumatate?Mai mentionez ca nu mai are antecedente penale si mai are si un copil mic de un an si jumatate care nu la vazut niciodata. Ce variante sunt pt. iesi cat mai repede?
Va multumesc anticipat.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:25, 24 Septembrie 2011
cel mai probabil ,va mai fi inchis inca 1 an si 10 luni,dar nu va pot spune nimic sigur.
pedeapsa din turcia a fost recunoscuta de curtea de apel si a ramas sa execute 2/3 din pedeapsa din ce spuneti dvs.
asta inseamna ca nu este batran pentru a se incadra la alt articol privind liberarea conditionata.
din punctul meu de vedere nu are altceva de facut decat sa execute 2/3 din pedeapsa din care sa scada si zilele castig daca va iesi la munca.
din 6 ani si 3 luni trebuie sa execute 4 ani si 2 luni iar de aici se scad si zile daca le castyiga prin munca.
de principiu ar trebui sa fie repartizat la regim semideschis unde va putea fi scos cu usurinta la munca daca ii place munca sau realizeaza ca este un mod de a iesi mai repede.
nu aveti nici om sansa cred pe revizuire ori altceva. daca se considera nevinovat actiona in tara unde s-a savarsit infractiunea.
Varianta 1: Amnistia prezidentiala. Sansele sunt minime daca a fost condamnat pentru trafic de droguri.
Varianta 2. Liberarea conditionata la implinirea a 2/3 din pedeapsa.
Varianta 3. Rejudecarea cauzei daca i-a fost incalcat dreptul fundamental la aparare sau daca vinovatia sa nu a fost probata prin probele legal administrate atat in cursul urmaririi penale precum si pe parcursul judecatii.
In primul rand multumesc pt. raspunsurile promte.El vrea sa iasa la munca dar nu l-a scos nimeni pana acum, iar el este la regimul inchis acum.Sa inteleg ca pt. revizuire se urmeaza alte proceduri?
revizuirea este pierdere de timp si bani iar ca sa iasa la munca in prima faza trebuie sa faca cerere de schimbare a regimului si are mari sanse ca sa fie dat la semideschis si sa iasa la munca.

Alte discuții în legătură

Transfer detinut Elynasv Elynasv Hello! Prietenul meu este inchis la penitenciarul Botosani. Are o pedeapsa de 2 ani. Are 3 luni aproape de cand e acolo iar in august are comisia pt schimbarea ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor! legea 202/2010!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior ... (vezi toată discuția)