avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minor - Frauda pe Internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minor - Frauda pe Internet

Ce poate patii un minor daca este prins pentru o frauda pe internet ( pana in 1.000 lei ) ?
Probabil ca va primi o pedeapsa cu suspendare.
new info : am aflat ca a fost citat impreuna cu unul din parintii lui la politie . ce se poate intampla ? multumesc
Pai daca este minor nu puteau sa il cheme fara tutorii legali. Orice declaratie data ce minor va trebui contrasemnata de parinte.

Incercati sa angajati un avocat care sa il reprezinte, poate obtine doar o amenda penala sau poate chiar administrativa.
nu am avut probleme cu legea pana acum , si nici nu am timp sa caut pe google . Cam ce inseamna , citez "amenda penala sau poate chiar administrativa. "? detalii despre asa ceva .mersi
Amenda penala consta in suma de bani pe care infractorul este condamnat de instanta sa o plateasca. Ea este prevazuta, in cele mai multe cazuri, ca o sanctiune alternativa cu pedeapsa inchisorii si se aplica numai in limitele prevazute de lege. Amenda penala este trecuta in cazierul judiciar.

Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda.

Amenda administrativa izvoraste dintr-un dosar penal in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) si care nu se trece in cazierul judiciar.

In cazul in care amenda nu se plateste, aceasta se poate transforma in zile de inchisoare.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar ContSters296966 ContSters296966 Buna Seara Pe data de 31/12/2008(aveam 16 ani) am savarsit o infractiune si anume furt si port de arma alba (am furat un bax de cola si unu ... (vezi toată discuția)
Furt Yadira Yadira Buna ziua, Am o prietena care a furat zilele trecute din magazin , a fost prinsa si identificata. A mers la politie si a dat declaratie recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)