avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... plecarea din tara nounascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

plecarea din tara nounascut

buna ziua.as vrea sa plec in spania cand baietelul meu va implini doua luni.concubinul meu mia trimis procura dandusi acordul dar nu include perioada de timp in care vom pleca .ce pot face?ma vor lasa sa plec cu avionul?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 14:11, 20 Septembrie 2011
Trebuie mentionata si perioada approximativa. Este vorba de declaratie acord nu de procura. Declaratia acord trebuie sa cuprinda niste elemente care sunt cerute de politia de frontiera, pe lang a datele copilului, ale dvs ca insotitor, si cele legate de sejur, Tara, orasul, adresa, perioada, mijlocul de transport, scopul - vizita, excursii, participare concursuri, programe scolare etc...
Aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui si pasaport pentru minor.
1.Declaratia notariala a tatalui trebuie sa cuprinda:
a. -acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei,
b.- datele dvs de identitate ,
c.- statul sau statele de destinatie,
d.-perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria,
e.-scopul deplasării;
f. -ruta urmată până în statul de destinaţie;
g.- indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
2.-pasaport pentru minor,
- pentru obtinerea pasaportului minorului aveti nevoie declaratie notariala prin care tatal isi exprima consimtamantul pentru eliberarea pasaportului acestuia.
Declaraţiile trebuie redactate în două exemplare şi trebuie să fie autentificate în ţară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în faţa autorităţilor străine, să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare.



Concubinul trebuie sa dea o noua declaratie. Asta e lucru cert. Stiti ce este deranjant? Faptul ca desi mergi la autoritatile straine din strainatate, unde le faci cunoscut functionarilor publici de acolo scopul pentru care dai aceasta declaratie, de multe ori nu esti indrumat ce sa declari. Poate ca daca functionarul ti-ar da un exemplu sau poate daca ar avea un sablon pentru ca multe dintre situatii sunt similare, atunci nu s-ar mai isca atat de multe nereguli. Eu zic ca si acesti functionari sunt de vina, iar cetateanul plateste o taxa de 50-60 euro si constata ca declaratia sa nu este buna in tara sau nu intruneste toate cerintele necesare. Deci...cred ca e si putina lipsa de profesionalism si implicare a functionarului. Pe de alta parte cetateanul este dator ca inainte de a se prezenta in fata legiuitorului sa cunoasca si el legea. Vina este impartita, in acest caz.
Poate ce justitiarul are dreptate si autoritatiile romane nu le va da voie sa calatoreasca, dar asta nu inseamna ce autoritatiile din Spania locul unde se duce, ar trebuie sa imparteasca responsabilitatiile de aceasta greseala in fata autoritatiile romane, pentru ca la Spania, aceste reguli care stabileste si obligatia de a declara scopul calatoriile, sunt cu tot absolut ciudate. Acolo nu se cere nici consamtamantul de celelalt parint, daca copilul calatoreste cu unul dintre ele este suficiente si nimeni are dreptul sa le cercerteze unde se duce si pentru ce timp. Poate ce Spania greseste, cu atata libertate, dar eu cred ce este aceasta greseala este un air pur de libertate de multe ori mai bun decat efectele ale un control excesiv al cetatenilor,. Eu cred ce sunt niste regulile cu tot infantile despre cetatenilor romane ce sunt tratate ca niste copii fara discernamant. Eu as merg la frontiera, daca nu mai ai timp, sau poti sa rezolv problema altfel,fara sa platesc mai mult in plus, si as incerca sa trec frontiera la risc, oricum refuzul le ai deja. pentru ca dupa frontiera romana, acolo este sigur ce treci cu toate libertate. Daca o poti rezolva inainte, fa-o. Sau cel putin cer o ampliarea declaratiile in spaniola fara traducere si aici aduci o traducator autorizat la aeroport daca o cere autoritatiile. Sau sa va trimita prin e mail scaneata. Sunt solutiile marunti in fata cazul de imposibilitatea de timp.
Eu sincer nu va indic sa procedati cum spune alvarolipo, in primul rand ca riscati sa calatoriti cu un copil de 2 luni:yawn: pana la granita si sa faceti cale intoarsa. Incercati sa obtineti o noua declaratie de la sot, pentru ca o poate trimite cu firmele de transport si va ajunge in 2 zile. Desigur nu-l contrazic ca daca aveti pasaport si sunteti cu copilul poate intalniti un vames cu mila, desi in meseria lor nu cred ca ar trebui sa manifeste asa ceva. E riscul dvs.eu v-am spus parerea mea.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor 16 ani gabitza_36 gabitza_36 Buna seara, am si eu o problema si nu stiu unde sa ma adresez, de aceea as vrea daca se poate sa ma ajutati!Baiatul meu are 16 ani si ar vrea sa plece in ... (vezi toată discuția)
De ce am nevoie ca sa plec in tara daca sunt minor laulau007 laulau007 Buna. va rog puteti sa-mi spune-ti si mie de ce acte am nevoie sa plec in tara .. adica sunt eu si prietena mea amandoi minori 17 ani . si eu sunt cu taicamiu ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus momentan sant an germania cu baietelul meu de 1 an si 6 luni si vreau sa ma antorc an tara an romania mentionez ca nu sant casatorita cu tatal copilului dar ... (vezi toată discuția)