avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata/actiune separata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata/actiune separata

Buna ziua,

Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati.
Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am castigat procesul la Tribunal,Curtea de Apel, si am recuperat cheltuielile de judecata , prin investirea cu formule executorie, inainte cu un an ca Inalat Curte de Casatie si Justitie sa decida (2006) si anume: caseaza cele doua hotarari deja castigate si trimite cauza spre rejudecare la Judecatorie.
La Judecatorie am castigat, Tribunalul trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta, dar prin declararea recursului-Curtea de Apel admite recursul, caseaza decizia Tribunalului si trimite cauza spre rejudecarea apelului la Tribunal.Am castigat la Tribunal, dar instanta omite precizarile cu privire la cheltuieli,In termenul prevazut de 15 zile nu am cerut completare de actiune , astfel am pierdut 1200 lei onorariu de avocat.
La Curtea de Apel am castigat in sfarsit in anul 2009 octombrie.
Din pacate avocatul meu nu a mai cerut cheltuielile de judecata pe care a omis instanta, dar nu a cerut de la instanta nici ca acele cheltuieli pe care l-am recuperat in prima faza procesuala sa fie admis de instanta, iar subsemnata nu am stiut ca trebuie sa mai cer de la instanta, din moment ce am recuperat.
Este adevarat ca partea adversa ( doi frati cu domicilii diferite dar in aceeasi judet) a cerut de la fiecare instanta sa ma oblige sa dau inapoi banii recuperati in prima faza procesuala , dar instantele nu au dat nici o hotarare in acest sens.
Cand am investit hotaririle castigate in a doua faza de proces, am depus cerere la executori, dar paratii au deschis o actiune intoarcerea executarii silite si de compensare a datoriilor.
In prima faza, instantele , Judecatorii, -au admis exceptia prescripiei si in consecinta respinge cererea de intoarcere a executarii silite si de compensare a sumelor reprezentand cheltuielile de judecata,iar instantele Tribunalului dau diferite rezolutii fata de instanta de fond.Unul caseaza sentinta in temeiul art.304 pct 9.312 alin.5 Cpc, si trimite cauza spre rejudecare, iar cealalta instanta are opinii separate, caseaza sentinta in temeiul art.312 Cpc si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante, dar presedinta completului de judecata are OPINIE SEPARATA, consemnand ca instanta fondului a dat rezolvare corecta cauzei, recursul fiind neintemeiat.
Acum sunt disperata si incurcata cu diferite decizii date si va rog ajutati-ma de urgenta fiindca am citatiile pentru rejudecare,
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: elisa47 , utilizator 21:17, 19 Septembrie 2011
Care este intrebarea ?
Formulati o actiune separata.
Sa formulez o actiune separata dar unde ? Unde am castigat cauza, adica la Curtea de Apel, sau la Instanta de fond Judecatoria?
1.La care instanta sa solicit actiune separata ?
2.Ordonanta presedentiala daca se poate cere?, intrucat am termene la 2 instante in faza de rejudecare

3.Daca mai pot sa recuperez acele cheltuieli de judecata pe care am avut la Tribunal si am castigat, dar instanta a omis sa faca precizari la cheltuielile de judecata?daca da, sa deschid o actiune pentru completarea hotararii?Timbru judiciar de c

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila Vasile75 Vasile75 Admite recursul. Casează decizia civilă recurată. Trimite cauza spre rejudecarea apelului, aceleiaşi instanţe - Tribunalul Bucureşti. ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa casare UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua, Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece ... (vezi toată discuția)