avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ctr Comodat pt infiintare SRL-inregistrat la ANAF?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ctr Comodat pt infiintare SRL-inregistrat la ANAF?

Am un contract de comodat, pentru sediul social al unei societati care urmeaza sa se infiinteze. Acest contract trebuie inregistrat la Administratia Fianciara?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 21:22, 21 Septembrie 2011
Documentatia care sta la baza inregistrarii sediului social trebuie depusa la ANAF in vederea luarii in evidenta: rezervare denumire firma, act proprietate, extras CF in termen plus contract de comodat, act constitutiv, copie dupa buletin, timbre fiscale in valoare de 4 ron, cerere tipizata.
Dar aceasta documentatie se depune dupa infiintarea societatii?
pe mine ma intereseaza daca la ORC am nevoie de dovada ca am depus contractul de comodat la ANAF.
Multumesc
La registru comertului aveti nevoie de aceste acte la infiintarea societatii in conformitate cu art. 17 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, asa cum a fost modificat prin OUG 54/2010: - documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie sediu social; - un certificat emis de organul fiscal care certifica faptul ca la adresa solicitata mai functioneaza sau nu sediul vreunei societati comerciale.
Mai multe detalii in legatura cu infiintarea societatii aici: [ link extern ]
Da, am nevoie de ctr de comodat si de certificatul de la ANAF din care rezulta daca mai e inregistrat un alt sediu social la respectiva adresa. Insa, eu intrebam daca trebuie sa inregistrez ctr de comodat la ANAF inainte de infiintare, sau nu are nici o legatura cu ORC?
Nu se inregistreaza separat de exemplu cum se inregistreaza un contract de inchiriere intre o persoana fizica si o persoana juridica(in curs de constituire) ci doar impreuna cu setul de acte pentru inregistrarea sediului.

Alte discuții în legătură

Modificare titlu sub care este detinut sediul social vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Avem la aceeasi adresa (care este o cladire cu 3 etaje: parter, et.1, mansarda, subsol) sediul a 3 societati comerciale. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru punct de lucru avdodo avdodo Buna ziua, Am o societate comerciala cu sediul in Bucuresti si doresc sa deschid un punct de lucru in Buzau. Am incheiat deja un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu pfa zallyna zallyna Pentru dovada sediu pfa mai este necesar certificatul si adeverinta de la finante, la fel ca la srl-uri? Sau este suficient un contract de comodat, sau ... (vezi toată discuția)