avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare mostenire

Buna ziua,

Ma numesc Adrian si locuiesc in judetul Hunedoara. Sunt in acest judet de 8 ani datorita serviciului si recent am vazut o proprietate la tara (casa batraneasca de lemn si gradina de 1 ha) care mi-a placut foarte mult.
Doresc sa o achizitionez, insa exista doua probleme:
1) nu exista acte pe acea proprietate care a fost lasata mostenire din generatie in generatie. Din ce am citit nu o pot cumpara pana ce mostenitorii nu vor aduce situatia la zi, ambii lor parinti fiind decedati.
2) exista 5 mostenitori din care 4 doresc sa vanda, iar a cincea nu doreste. Din declaratia celor 4 frati care ar fi de accord cu vanzarea persoana care nu doreste vanzarea are 79 ani nu mai e in deplinatatea facultatilor mentale. Exista vreo metoda prin care aceasta sa nu fie luata in calcul?
Va rog sa imi spuneti daca mai are rost sa continuam sau ar fi cazul sa renunt.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:55, 19 Septembrie 2011
Nu se poate sa nu iei in calcul un mostenitor. Intai trebuie dezbatuta succesiunea, avand in vedere ca unul din mostenitori este cu probleme trebuie numit un curator pt a I reprezenta Interesele, aceasta numire o face autoritatea tutelara la cererea oricarei persoane interesate, deci si la cererea celorlalti succesibili, insa nu pot fi ei numiti pt ca exista conflict de interese in aceasta speta. Dupa dezbaterea succesiunii, daca mostenitorul prin reprezentantul sau legal nu este de acord cu vanzarea , ceilalalti mostenitori cer iesirea din indiviziune, pt ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune si se va face partaj, fie pe cale amiabila la notar , fie in instanta, daca mostenitorul refuza sa faca partajul. Dupa care dvs puteti cumpara de la cel caruia ii va ramane imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu titlu de proprietate, fara intabulare, cu mai multi mostenitori Ileana_D Ileana_D Pe un teren arabil, exista un titlu de proprietate pe care sunt trecute 3 persoane, dintre care doua sunt de mult decedate si nu s-a facut succesiune sau ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)
Mostenire negata alitys alitys IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)