avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI LUATE DE INEMRCM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI LUATE DE INEMRCM


BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I SA SUSPENDAT PENSIA SI A FOST DECLARATA APTA DE MUNCA.
AM INTELES CA SE POATE FACE CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI LUATE .INTREBAREA MEA ESTE UNDE SE POATE FACE ACEASTA CONTESTATIE SI CE AR TREBUI SA FAC MAI DEPARTE .


Cel mai recent răspuns: Cami cami , utilizator 16:51, 22 Septembrie 2018
In momentul in care mama a primit decizia ca este apta de munca a fost intrebata daca contesta sau nu decizia? Decizia se contesta la comisie.
Din cate cunosc eu acest hotarari nu mai pot fi contestate.

ART. 7 - HG nr. 1.229/2005
(1) În cadrul INEMRCM funcţionează Comisia Superioară de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă, comisiile de avizare şi control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate, precum şi Consiliul Superior de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă.
(2) Concluziile comisiilor de avizare şi control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din INEMRCM privind cazurile analizate din punct de vedere medical şi metodologic sunt definitive şi aplicarea acestora este obligatorie la nivelul serviciilor teritoriale de expertiză medicală a capacităţii de muncă, cu toate consecinţele privind pensia de invaliditate.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ,si sotul meu se afla in aceeasi situatie ,In data de 25 aprilie 2017 a fost chemat la INEMRCM Bucuresti, in urma unor investigatii superficiale i-a fost taiata pensia cu specificatia ca este apt de munca . Ce se poate face pe viitor ,am inteles ca se depune o contestatie in termen de 30 de zile .Multumesc !
Buna ziua!!!si eu am fost chemata la Institut pentru verificare.si mi.a taiat pensia.Eu fiind bolnava din 2003..si pensionata din 2008..si dupa 10 ami dr pensie de boala,m.au lasat fara pensie.Cu ce bani imi iau eu medicamentele???sunt cu episoade depresive din 2003..de ce mi.au taiat pensia..ei stiu ce este in corpul meu?cei de la comisie stiu simptomele mele depresive?stiu ei ce stari am eu si cum ma simt eu in interiorul meu???Pe langa aceasta depresie mai am si altele.AVC ischemic.tensiune.prolaps de valva.spondilodiscartroza.discopatie lombara.si altele.
Este strigator la cer ,ce se petrece la acest Institut,.bataie de joc oameni buni.Taie pensii pe capete si nu ia in considerare problemele de sanatate.Asa cum am patit si eu...sunt bolnava nu am dat spaga nimanui..am 16 ani vechime..iar multora cu niciun an de vechime nu li sa taiat pensia(nelucraind niciun an de zile).C se poate asa ceva,,sa nu se tina cont de problemele de sanatate

Cab. Av. Camelia TUGUI a scris:

In momentul in care mama a primit decizia ca este apta de munca a fost intrebata daca contesta sau nu decizia? Decizia se contesta la comisie.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate anulata de i.n.e.m.r.c.m Ravenom Ravenom Buna ziua, Mama mea, in varsta de 55 de ani, suferinda de boli cardiace si pensionata pe caz de boala gradul II, a fost convocata (in urma unei reclamatii) ... (vezi toată discuția)
Contestatie inemrcm maryusik78 maryusik78 as dori sa stiu unde se pot face contestatii impotriva deciziilor institutiei \"INEMRCM\";deoarece aceasta institutie a declarat-o sanatoasa si apta de munca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de invaliditate- atac in instanta orhideea2 orhideea2 Buna ziua. Revin in forum, iar cu intrebari legate de suspendarea pensiei de invaliditate. Comisia de expertiza a emis din nou decizia de suspendare a pensiei ... (vezi toată discuția)