avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu sarcina (risc) in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu sarcina (risc) in perioada de proba

Buna ziua,

Am o situatie -si as avea nevoie de un sfat:la firma avem o angajata, o doamna -de aprox. 2 luni (per. nedeterminata, perioada de proba de 3 luni)-deci se afla inca in perioada de proba inca o luna. Am fost contactata de ea - se afla in spital -este insarcinata -sarcina cu risc (telefonic am fost anuntata-nimic in scris) si posibil ca va avea concediu medical minim o luna (asa mi-a spus).
Problema este: am vrea sa-i dam o notificare de incetare a per. de proba-CIM - dar cum sa procedam, atata timp cat ea este in concediu medical?
Ar trebui sa semneze pe notificare ca a luat la cunostinta -aflata fiind in concediu medical. Putem face ceva? (sua atata timp cat este in concediu medical nu i se poate inceta per. de proba-si CIM-ul).
Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 11:58, 20 Septembrie 2011
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii ,respectiv
Art. 50. - Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
*********
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;
*********
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
*********
nu puteti proceda la incetarea contractului individual de munca in aceasta perioada.
Mai mult decat atat, daca salariata v-a depune instiintare scrisa angajatorului referitoare la starea fiziologica de graviditate, potrivit art.60(1) alin c nu puteti dispune concedierea acesteia
": c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in perioada de proba - salariata insarcinata Loredana_84 Loredana_84 Pot inceta contractul de munca al unei salariate in perioada de proba, atata vreme cat e insarcinata? Mentionez ca nu ne-a adus inca la cunostinta in scris de ... (vezi toată discuția)
Sarcina in perioada de proba - contract pe perioada nedeterminata dana087 dana087 Buna seara, Am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata dar cu perioada de proba de 90 de zile. Am aflat ca sunt insarcinata, daca instiintez ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , ... dinuc1654@gmail.com dinuc1654@gmail.com Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , am demisionat iar dupa cateva luni am revenit la aceeasi firma dar eram gravida , ei au acceptat ... (vezi toată discuția)